Connect with us

Feminin

Heniu Prundu Bârgăului s-a calificat în play-off, dar a pierdut-o pe Mihaela Merlan


Gruparea bistriţeană a obţinut un succes la limită în ultima etapă de miercuri, la Alexandria, şi a profitat la maxim de eşecul usturător suferit de Vasas Femina Odorhei la Galaţi. Astfel, Heniu a urcat pe locul 3, ultimul ce permite calificarea în play-off. Din păcate, în utlima parte a campioantului, bistriţencele nu vor putea beneficia de aportul Mihaelei Merlan, cea care s-a accidentat grav în meciul cu Fortuna Becicherecu Mic


Miercuri, în Liga 1 Feminin au avut loc meciurile ultimei etape din sezonul regulat. În această rundă au avut loc două dueluri interesante, în urma cărora urmau să fie stabilite echipele care se califică în play-off. Primele 3 echipe se califică în play-off, acolo unde se va juca tip campionat, fiecare cu fiecare, tur – retur.

Dacă în cazul liderului “U” Olimpia Cluj, situaţia a fost clară, pentru celelalte două locuri libere s-au luptat trei echipe, Fortuna Becicherecu Mic, Vasas Femina Odorhei şi Heniu Prundu Bârgăului. Până la urmă, echipa care a rămas pe “dinafară” a fost Vasas Femina. Echipa din Odorhei a fost surclasată la Universitatea Galaţi, gălăţencele impunându-se cu 4 – 0.

Fortuna a câştigat cu 5 – 0 în faţa “lanternei roşii” CSS Târgovişte, în timp ce Heniu Prundu Bârgăului s-a calificat în play-off, după un succes cu 2 – 1 în deplasarea de la Universitatea Alexandria.

Din păcate pentru gruparea bistriţeană, în meciurile din play-off nu se va putea baza pe Mihaela Merlan. Talentata jucătoare venită în vara trecută la Prundu Bârgăului s-a accidentat în victoria obţinută de Heniu în faţa celor de la Fortuna Becicherecu Mic, iar verdictul medicilor a fost unul drastic, leziune de ligament colateral intern şi leziune de menisc.

Prin urmare, Merlan este nevoită să stea departe de “dreptunghiul verde”, cel puţin două luni de zile.

Fotbalista a ajuns în vara trecută la Heniu de la CSS Târgovişte şi s-a adaptat imediat la echipa bistriţeană, pentru care a început să înscrie goluri pe bandă rulantă în acest sezon.

Din păcate, vestea că va rata restul sezonului a venit precum un fulger pentru Mihaela Merlan, care spune că va fi alături de colegele ei cu toate gândurile bune.

“Sunt tristă pentru că nu pot să fiu acolo în teren, alături de fete, dar toate gândurile bune sunt îndreptate spre ele la fiecare meci. Cu sufletul sunt în teren, chiar şi acum, după accidentare. Eu sunt “12”. Întreg sezonul a fost numai extaz şi agonie, de la început şi până la sfârşit, cred că aşa îl pot caracteriza cel mai bine primul meu sezon la Heniu. M-am acomodat foarte bine aici încă din primele zile, mă simt apreciată şi iubită şi aceleaşi sentimente le am şi eu la rândul meu pentru toţi din familia Heniu. Le mulţumesc pentru emoţiile trăite aici şi pentru toate momentele din acest sezon. Mă simt aici ca acasă şi îmi doresc să continui povestea”, a declarat Mihaela Merlan, pentru Sportul Sălăjean.


Rezultatele ultimei etape din sezonul regulat:

“U” Olimpia Cluj – Independenţa Baia Mare 6 – 0

Universitatea Alexandria – Heniu Prundu Bârgăului 1 – 2

Fortuna Becicherecu Mic – CSS Târgovişte 5 – 0

AFC Universitatea Galaţi – Vasas Femina Odorhei 4 – 0


Clasament:

Loc Echipa M V E I Gol +/- Pct
1. Universitatea Olimpia Cluj 16 15 0 1 78-6 72 45
2. Fortuna Becicherecu Mic 16 9 3 4 35-21 14 30
3. Heniu Prundu Bargaului 16 9 2 5 29-21 8 29
4. Vasas Femina Odorhei 16 8 4 4 51-26 25 28
5. Universitatea Galati 16 7 1 8 43-31 12 22
6. Universitatea Alexandria 16 6 3 7 34-34 0 21
7. Independenta Baia Mare 16 6 2 8 43-47 -4 20
8. Asociația „Fotbal Club Fair-Play” 16 3 1 12 20-84 -64 10
9. CSS Târgovişte 16 1 0 15 14-77 -63 3

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Feminin