Connect with us

Ştiri din Sălaj

Poliţiştii Sălăjeni au depistat în trafic peste 80 de persoane fără permis


Oamenii legi au depistat 81 de persoane care circulau cu autovehiculele fără să posede permis de conducere în primele patru luni ale acestui an


Inconştienţă la volan este o problemă gravă cu care ne confruntăm în prezent.

Fie că vorbim despre cei care au consumat alcool şi au tupeul să se urce la volan, fie că vorbim despre cei care deşi nu au permis de conducere, au “curajul” să conducă.

Astfel, polițiștii rutieri au depistat în primele patru luni ale acestui an 81 de persoane care au condus vehiculele fără a deține permis de conducere.


Conducerea fără permis constituie infracţiune şi se pedepseşte

Conform articolului 335 Cod Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj