Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Dacian Cioloș, după un prânz ca la mama acasă: “Să nu uităm de acea mină de aur a României: produsul ecologic, local, tradițional!”


Alături de peste 200 de sălăjeni, fostul premier al României a gustat din produsele tradiționale, într-un prânz local ce a avut loc de 1 Mai în Bădăcin, sat din comuna natală Pericei. Cu această ocazie, Dacian Cioloș a ținut să ne reamintească despre acea mină de aur pe care va trebui să învățăm să o exploatăm: produsul ecologic, local, tradițional!


De 1 Mai, la Bădăcin, a fost organizat un prânz local!

O pledoarie pentru consumul de produs românesc și susținerea micului producător local!

A fost o mare bucurie să constatăm că, în ciuda ploii, peste 200 de sălăjeni au luat cu asalt mesele cu plăcinte cu lobode sau luțernă, piroștele cu păsat, cozonacul și pita caldă coapte la fața locului, în cuptorul de la Prăznicar, siropuri de fructe din grădinile și livezile satului, celebra pălincă a locului, nelipsita clisă friptă-n botă și pticurată pe pită, cu ceapă tocată de la Pericei și borcanele cu gemuri sau zacuști.

E un semn ca începe să existe și în Sălaj o categorie de public care caută, apreciază și cumpără produs local, tradițional, după rețete vechi, din ingrediente sănătoase.

Un public dispus să plătească un preț corect, care îl satisface și încurajază pe micul producător.

Ne-am alăturat și noi acestei pledoarii și am susținut prin participare și implicare!

Invitatul special al evenimentului a fost sălăjeanul Dacian Cioloș – fost premier al României, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, care și-a petrecut Paștile acasă și care a venit la Bădăcin să povestească despre mina de aur pe care va trebui să învățăm să o exploatăm: produsul ecologic, local, tradițional!

Alături de Anca Majaru de la PLUS și Camelia Crișan de la USR ne-au îndemnat să ne implicăm cu toții în această poveste de succes: fie în calitate de mic producător de produs cu plusvaloare locală adăugată, fie în calitate de consumator de produs românesc, de la noi de acasă!

“Patriotism nu înseamnă lozinci și teorii, însemnă, de exemplu, ca atunci când vrei să mănânci un gem bun, să alegi un produs local, de la tine de acasă, conștient că astfel contribui și sprijini un întreg lanț care se află în spatele unui borcan”.

Prânzul local a fost urmat de un tur la Casa Memorială Iuliu Maniu, ghidat de Cristian Borz, preotul paroh care a reușit să realizeze restaurarea funcțională a casei aproape exclusiv din colectă publică!

Atât Dacian Cioloș, cât și Camelia Crișan și Anca Majaru, se află pe lista Alianței USRPLUS pentru alegerile Europarlamentare din 26 mai 2019!

Oameni care susțin promovarea specificului local și micul producător!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj