Connect with us

HANDBAL

Junioarele IV de la CSS Zalău s-au calificat la turneul semifinal


Echipa pregătită de Raluca Nicolae s-a descurcat foarte bine la Euroregiunea 6, organizată la Zalău de HC Valeria Motogna şi s-a clasat pe locul 3, loc ce i-a permis calificarea la turneul semifinal


Sâmbătă, la Zalău a fost o zi plină de handbal, deoarece Handbal Club Valeria Motogna s-a ocupat de organizarea Euroregiunii 6 din cadrul Campionatului Naţional de Junioare IV.

Turneul a a avut ca scop desemnarea echipelor calificate la turneul semifinal. Nu mai puţin de 10 echipe s-au aflat la start. Cele 10 echipe au fost împărţite în două grupe, A şi B. Din Grupa A au făcut parte CSS Zalău, CS Marta Baia Mare, CSS Viitorul Cluj, CS Atletik Satu Mare şi CS Academica Cluj.

Grupa B a fost formată de Handbal Club Valeria Motogna Zalău, Phoenix Baia Mare, CSS 2 Baia Mare, Unirea Valea lui Mihai şi LPS Bistriţa. Meciurile din Grupa A s-au desfăşurat în sala de sport de la LPS Zalău, în timp ce duelurile din Grupa B au avut loc la Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău.

Pentru ambele echipe sălăjene acesta a fost primul turneu oficial şi emoţiile le-au cuprinse pe fete în primele meciuri. Astfel, în cadrul Grupei A, CSS Zalău a pierdut la scor primul meci împotriva celor de la CS Marta Baia Mare, însă, în următorul joc au trecut peste emoţiile primului turneu oficial şi au izbutit un egal cu CSS Viitorul Cluj.

Mai mult, fetele pregătite de Raluca Nicolae au prins tot mai mult curaj şi a venit şi prima victorie în faţa sătmărencelor de la CS Atletik. Aceste rezultate au fost suficiente pentru locul 2 în grupă.

De cealaltă parte, clubul gazdă, HC Valeria Motogna s-a prezentat destul de bine, mai ales că are mai puţin de doi ani de la înfiinţare. Fetele lui Vali Motogna au reuşit un rezultat de egalitate cu LPS Bistriţa şi au fost aproape de un succes şi cu Unirea Valea lui Mihai, însă, până la urmă bihorencele s-au impus.

Grupa B a fost câştigată de CSS 2 Baia Mare care s-a duelat cu CS Marta Baia Mare (câştigătoarea Grupei A) pentru locurile 1 – 2. Câştig de cauză a avut cea din urmă. CSS Zalău s-a clasat pe locul 3, obţinând astfel calificarea la turneul semifinal ce va avea loc la mijlocul lunii mai.

“Sunt mulţumită de fete şi în acelaşi timp, mândră de ele, mai ales că a fost primul turneu oficial. Pentru turneul semifinal mai avem mult de muncit, deoarece sunt echipe foarte bune în ţară, dar noi mergem încrezătoare şi vom munci în viitor pentru rezultate cât mai bune”, ne-a declarat Raluca Nicolae.

CSS Zalău: Andreea Morar, Oana Pop – Alexandra Sabou, Daria Mante, Cosmina Cozma, Daria Pop, Alexandra Pece, Naomi Gog, Luciana Man, Alexia Meseşan, Dora Boloş, Raluca Prodan, Alexandra Buzure, Daria Puşcaş, Alexia Pojar, Ştefania Roşca, Gabriela Duma, Raluca Puie, Nicoleta Chende şi Miruna Cighi. Antrenor: Raluca Nicolae

Cât despre organizare, Valeria Motogna este mulţumită de cum s-a desfăşurat acest turneu şi port drapelul României la Jocurile Olimpice de la Beijing se bucură de calificarea celor de la CSS Zalău.

“A fost foarte bine şi sunt foarte mulţumită de cum s-au descurcat fetele noastre. Noi suntem la prima competiţie oficială de acest gen şi pe viitor ne dorim să participăm la cât mai multe competiţii oficiale. Am jucat cu echipe mult mai experimentate, dar, după cum spuneam, sunt mulţumită de rezultate. Mai mult, feedback-urile primite de la celelalte echipe, dar şi de la Federaţie au fost pozitive. Mă bucur că CSS Zalău a reuşit să obţină calificarea şi cred că le-a prins bine faptul că turneul a fost organizat la Zalău. Suntem înfinţaţi de un an şi şapte luni şi sunt conştientă că mai avem mult de muncă până să ajungem într-o fază de semifinale sau finală în care să mergem să facem faţă nu doar să fim calificate”, ne-a declarat Valeria Motogna.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL