Connect with us

Sporturi

Sălăjencele Diana Pop şi Mara Geiger, pe podium la Cluj


Tenismenele de la Palatul Copiilor Zalău, respectiv CS ProTenis Şimleu Silvaniei au avut o evoluţie foarte bună la BT Tennis Cup de la Cluj-Napoca, competiţie la care ambele au reuşit să urce pe podium. Diana Pop a cucerit locul 2, în timp ce şimleuanca Mara Geiger s-a clasat pe 3


Tenismenii sălăjeni au participat la finele săptămânii trecute la BT Tennis Cup la Cluj-Napoca. Competiţia s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Tenis la nu mai puţin de patru categorii de vârstă, 10 ani fete şi băieţi, 12 ani fete şi băieţi, 14 ani fete şi băieţi şi 16 ani fete.

La această competiţie, judeţul Sălaj a fost reprezentat de nu mai puţin de şapte sportivi. Ştefan Moş, Patrick Bolduţ (ambii de la ACS Tenis Pro Zalău) şi Peter Lantos (Sergiu Carp Tennis Club Zalău) la categoria de vârstă 10 ani, Andrei Ciortea (Sergiu Carp Tennis Club) la 12 ani, Cezara But (Sergiu Carp Tennis Club) şi Mara Geiger (CS ProTenis Şimleu Silvaniei la 14 ani şi Diana Pop de la Palatul Copiilor Zalău la categoria 16 ani.

Din păcate, poate şi din cauza emoţiilor, băieţii de la categoria de vârstă 10 ani nu au reuşit să câştige niciun meci şi astfel au părăsit prematur competiţia de la Cluj-Napoca. Nici Andrei Ciortea nu a fost mai norocos şi s-a clasat pe locul 6 la categoria de vârstă 12 ani.

Aşteptările erau mari de la cele două fete de la categoria de vârstă 14 ani, Cezara But – principala favorită şi Mara Geiger – a treia favorită. Însă, sportiva de la Sergiu Carp Tennis Club nu traversează o perioadă tocmai bună şi chiar dacă a beneficiat de un tur liber, But a fost eliminată în sferturi de Ana Popa de la Asociaţia TC Sun.

Deşi a fost favorită numărul trei, şimleuanca Mara Geiger a evoluat încă din primul tur, însă a trecut fără probleme de Georgiana Prodan, după două seturi identice, scor 6 – 0, 6 – 0. În sferturi, sportiva de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei s-a duelat cu Claudia Cadar de la CS Sănătatea Oradea.

Şimleuanca nu a început tocmai bine meciul şi a cedat primul set, scor 5 – 7 în faţa orădencei. Însă, în următoarele două seturi, eleva lui Barna Krisztian nu i-a dat nicio şansă adversarei şi sălăjeanca s-a impus cu 6 – 0, 6 – 2, calificându-se în semifinalele categoriei.

Din păcate, drumul Marei Geiger s-a oprit în “careul de aşi”, fiind eliminată de Denisa Şandru de la Asociaţia TC Sun. Astfel, şimleuanca a fost nevoită să se mulţumească cu locul 3. Cel mai bun rezultat la această competiţie, din rândul sălăjenilor, a fost reuşit de Diana Pop.

Sportiva de la Palatul Copiilor Zalău a participat la categoria de vârstă 16 ani, alături de alte trei sportive. S-a jucat fiecare cu fiecare, iar la final s-a tras linie şi s-a întocmit clasamentul final.

Sălăjeanca Diana Pop a obţinut două victorii şi a suferit un eşec, rezultate ce i-au adus locul 2. Mai întâi, sportiva de la Palatul Copiilor Zalău a fost învinsă de Alexandra Moldovan de la TC Sun, însă a câştigat următoarele două jocuri în faţa Ioanei Abrudan de la Winners TC, scor 6 – 0, 6 – 2 şi a Denisei Mariş de la TC Cluj, scor 6 – 0, 6 – 2. Categoria a fost câştigată de Alexandra Moldovan, în timp ce Diana Pop s-a clasat pe locul secund.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Sporturi