Connect with us

DIVIZIA A1

FOTO. Victorie tristă pentru Volei Municipal Zalău în faţa Arcadei Galaţi


Gruparea sălăjeană a condus cu 1 – 0 la seturi, însă le-a cedat pe următoarele două. Totuşi, elevii lui Andrzej Kowal au avut puterea să revină şi să se impună în final, după un thriller de cinci seturi. Totuşi, Zalăul avea nevoie de o victorie de trei puncte, dar, chiar şi aşa, încă nu este nimic pierdut, având în vedere că în etapa următoare va avea loc înfruntarea dintre Arcada Galaţi şi SCMU Craiova


Volei Municipal Zalău a avut parte de un meci infernal în faţa celor de la Arcada Galaţi. Pentru acest joc, voleibaliştii zălăuani aveau nevoie de sprijinul publicului, iar sala a fost aproape plină. Mai mult, conducerea clubului de sub Meseş le-a pus la dispoziţie spectatorilor mai multe vuvuzele, pentru a crea un vacarm de nedescris şi a pune presiune pe gălăţeni.

Această tactică a părut să funcţioneze în primul set, deoarece totul a funcţionat perfect pentru Volei Municipal Zalău. Ciprian Matei şi Miroslav Gradinarov dădeau “tunuri” după “tunuri”, iar elevii lui Andrzej Kowal au câştigat primul set după 24 de minute, gălăţenii reuşind doar 19 puncte.

În setul doi, cele două echipe au mers cap la cap, până la 9 – 9, scor de la care Arcada a început să se desprindă uşor, pe serviciul lui Bissette. A urmat un atac ratat al lui Mihalcea şi scorul devenea 9 – 12, moment în care Kowal a cerut time out. Fără efect. Elevii lui Sergiu Stancu şi-au continuat recitalul şi în cele din urmă şi-au adjudecat setul, scor 22 – 25.

Setul trei era foarte important, deoarece Volei Municipal Zalău a pierdut deja un set şi nu avea voie să mai piardă unul. Cu toate acestea, erorile elevilor lui Andrzej Kowal nu au întârziat să apară, iar arbitrajul le-a dat bătăi de cap gazdelor, care au contestat vehement mai multe decizii ale oficialilor.

Decizii corecte sau incorecte, vuvuzele, vacarm în Sala Sporturilor, atacuri, blocaje, nimic nu i-a oprit pe gălăţeni să câştige şi setul 3. Atacuri out, servicii în fileu ale zălăuanilor au făcut ca scorul să devină 1 – 2 la seturi.

La acest scor, Volei Municipal Zalău a avut o tresărire de orgoliu şi pur şi simplu a demolat Arcada Galaţi în setul 4, gălăţenii reuşind doar 13 puncte.

Astfel, acest thriller a avut nevoie de tie-break, iar aici cele două echipe au mers cap la cap, dar după 22 de minute, Volei Municipal s-a impus cu 17 – 15 după un atac al căpitanului Leo dall Bosco şi un atac greşit al lui Ivan.

Este o victorie tristă pentru zălăuani, care astfel au ratat şansa să urce pe primul loc. Astfel, Arcada Galaţi rămâne lider, având cu două puncte mai mult decât Volei Municipal Zalău, cu două etape înainte de final.

Oricum, încă nu este nimic pierdut. Zălăuanii trebuie să câştige atât în deplasare la CSM Bucureşti, cât şi acasă cu Dinamo şi să spere că Arcada Galaţi se va încurca cu SCMU Craiova sau în deplasare la Steaua. De precizat este faptul că în cazul în care cele două echipe vor fi la egalitate de puncte, primul criteriu de departajare o să fie setaverajul.

Colac peste pupăză, la hora bucuriei de la finalul partidei, Ciprian Matei – cel mai bun jucător al Zalăului în meciul cu Arcada (24 de puncte) s-a accidentat. Momentan nu se ştie cât de gravă este accidentarea.


Volei Municipal Zalău – Arcada Galaţi 3 – 2 (19, -22, -18, 13, 15)


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1