Connect with us

Feminin

“U” Olimpia Cluj este campioana României!


Gruparea din oraşul de pe Someş a reuşit să cucerească un nou titlu de campioană, după victoria obţinută pe terenul celor de la Vasas Femina Odorhei. Cu trei etape înainte de final, clujencele au un avans de 12 puncte faţă de ocupanta locului secund, fiind matematic campioana României, pentru al noulea an la rând


Etapa a XV-a din Liga 1 feminin a propus la finalul săptămânii trecute câteva dueluri de foc şi au avut loc rezultate interesante. Astfel, la finele săptămânii trecute, CSS Târgovişte a reuşit să “spargă gheaţa” şi a obţinut prima victorie din acest sezon. Nu a fost o simplă victorie, iar târgoviştencele au făcut instrucţie cu AFC Fair-Play Bucureşti, chiar în capitală. “Lanterna roşie” a învins penultima clasată cu 8 – 2.

O victorie categorică a obţinut şi Independenţa Baia Mare în faţa Universităţii Galaţi, iar în urma acestui rezultat, cele două echipe au făcut schimb de locuri în clasament. Băimărencele au urcat pe locul 6, în timp ce gălăţencele au coborât pe 7. De precizat, însă, că Independenţa are şi un meci mai mult disputat.

La Prundu Bârgăului, sâmbătă a fost o zi plină de fotbal. La cocheta arena din comuna bistriţeană a avut loc faza regională de la Cupa Satelor, dar şi un turneu de minifotbal U 7. Însă, înainte de aceste competiţii de copii, a avut loc duelul dintre Heniu Prundu Bârgăului şi Fortuna Becicherecu Mic. Gazdele nu au mai câştigat de mai bine de o lună, în timp ce bănăţencele au înregistrat victorii pe linie în 2019.

Însă, vizita lui Răzvan Burleanu la Prundu Bârgăului le-a motivat suplimentar pe fetele de la Heniu, iar elevele lui Călin Svoboda le-au “răpus” pe bănăţence, pentru prima dată în acest an, prin golul izbutit de Szidonia Papp în minutul 55.

Cel mai interesant duel a avut loc la Odorheiu Secuiesc, acolo unde Vasas a primit vizita liderului “U” Olimpia Cluj. Clujencele au deschis scorul graţiei unui autogol al gazdelor, însă, Vasas a revenit pe tabelă şi a preluat conducerea. Totuşi, în final, o jucătoare de doar 15 ani a decis partida. Ioana Bălăceanu a reuşit o dublă prin care a adus un nou titlu de campioană pentru “U” Olimpia Cluj.

Cu trei etape înainte de final, clujencele au 12 puncte avans faţă de Fortuna Becicherecu Mic, devenind matematic campioana României.

Sursa foto: “U” Olimpia Cluj


Rezultatele etapei a XV-a:

AFC Fair-Play Bucureşti – CSS Târgovişte 2 – 8

Heniu Prundu Bârgăului – Fortuna Becicherecu Mic 1 – 0

Vasas Femina Odorhei – “U” Olimpia Cluj 2 – 3

Independenţa Baia Mare – Universitatea Galaţi 5 – 0


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Feminin