Connect with us

HANDBAL

HC Zalău a cucerit medaliile de bronz în Cupa României!


Deşi nu a avut ca obiectiv un drum atât de lung în competiţia surprizelor, gruparea condusă de Gheorghe Tadici a reuşit să se claseze pe podium, după ce în această după-amiază a învins clar Măgura Cisnădie în finala mică


HC Zalău nu a pus miză pe Cupa României niciodată. Aşa a fost şi în acest sezon. Fără să forţeze, formaţia condusă de Gheorghe Tadici a ajuns în sferturi, iar apoi s-a calificat în Final-four-ul de la Bistriţa, alături de trei dintre cele mai puternice echipe din Liga Florilor, este vorba de campioana CSM Bucureşti, liderul SCM Râmnicu Vâlcea şi Măgura Cisnădie.

În turneul final de la Bistriţa, sorţii le-au adus în faţă sălăjencelor un adversar redutabil, campioana României. Deşi a rămas fără câteva piese importante în acest început de an, HC Zalău s-a ridicat la nivel valoroasei adversare. Până la urmă, CSM Bucureşti a câştigat (scor 27 – 23), dar Valentina Panici şi compania au ieşit de pe teren cu fruntea sus.

Jocul bun de ieri le-a dat moral elevelor lui Gheorghe Tadici pentru finala mică, disputată în această după-amiază în faţa echipei Măgura Cisnădie.

Gruparea din Sibiu a deschis scorul prin Oana Apetrei, dar Dana Abed-kader a egalat, iar Cristiana Nica a dus Zalăul în avantaj. Tabela a mai indicat 2 – 2 sau 3 – 3, după care sălăjencele au dominat net până la finalul jocului. Au fost momente în care Măgura a fost în corzi şi în care diferenţa de scor a fost foarte mare.

La pauză, a fost doar 14 – 11, dar avantajul a crescut după pauză, când HC Zalău a avut şi 10 goluri în plus, asta după ce Alexandra Severin a marcat pentru 26 – 16 (minutul 49), sau Cristiana Nica a înscris golul pentru 27 – 17 (min. 51) sau Tatyana Prycop a dat golul de 29  – 19, în minutul 55!

În ultimele 5 minute, echipa din Cisnădie a mai redus din proporţiile scorului şi s-a terminat 30 – 24.

Prin acest succes, HC Zalău a cucerit medaliile de bronz. O performanţă notabilă, cu atât mai mult cu cât gruparea de la poalele Meseşului are lotul cu cea mai mică media de vârstă din Liga Florilor.

În finala mare, CSM Bucureşti a reuşit să învingă SCM Rm. Vâlcea cu scorul de 30 – 29 după prelungiri (la finalul timpului regulamentar, scorul a fost egal 26 – 26)!

Vom reveni cu mai multe amănunte.

 


HC Zalău – Măgura Cisnădie 30-24 (14-11)

HC Zalău: Raluca Kelemen, Paula Teodorescu, Adina Sabău – Alexandra Severin (9 goluri), Dana Abed-kader (5), Cristiana Nica (4), Valentina Panici (4), Roxana Szolosi (3), Teodora Popescu (2), Tatyana Prycop (1), Alexandra Berbece (1), Raluca Irimia (1), Sabrina Lazea, Ana-Maria Mihart, Diana Nichitean şi Daniela Corban. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici

Măgura: Moreschi, Paşca, Voicu – portari; Ada Moldovan (8 goluri), Oana Apetrei (8),Oana Ţiplea (2), Roxana Gatzel (2), Da Silva (2), Araujo (2), Petrescu, Hoha, Iuga şi Tomescu. Antrenor: Alexandru Weber


 

Sursa foto: Mediafax

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL