Connect with us

FOTBAL

Crişeniul reprezintă Sălajul la faza regională de la Cupa Satelor


După ce a câştigat faza judeţeană organizată de AJF Sălaj, echipa din Crişeni va încerca sâmbătă să facă o figură frumoasă şi la faza regională de la Prundu Bârgăului, unde va întâlni campioanele din alte cinci judeţe


Federaţia Română de Fotbal în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi în colaborare cu AJF-urile din ţară a demarat anul trecut o nouă competiţie, Cupa Satelor, destinată copiilor U 13 din satele şi comunele României. Şi în Sălaj, această competiţie s-a bucurat de un real succes, iar la startul fazei judeţene au fost 20 de echipe. S-au organizat trei turnee, iar după fiecare turneu primele două clasate s-au calificat în faza finală ce a avut loc în luna martie la Titan Arena. Echipa din Crieşni a fost cea mai exactă la turneul final şi a câştigat cele două partide, astfel că a obţinut dreptul de a reprezenta Sălajul în faza regională de la Cupa Satelor, ce va avea loc sâmbătă, la Prundu Bârgăului în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Campioanele din şase judeţe urmează să participe la turneul regional de la Prungul Bîrgăului, dar din câte se pare vor fi cinci participante, având în vedere că judeţul Satu Mare  nu va avea reprezentantă, deoarece la Satu Mare nu a avut loc faza judeţeană a Cupei Satelor! Reprezentantele comunelor Apahida (Cluj), Sînmartin (Bihor), Prundu Bîrgăului (Bistriţa-Năsăud) şi Recea (Maramureş) sunt adversarele echipei din Crişeni, în faţa cărora trupa condusă de Călin Morar şi Marin Dobocan vrea să facă o figură cât mai frumoasă.

“Când pleci la o competiţie îţi doreşti să câştigi, deoarece aceasta este esenţa unei competiţii. Vom vedea valoarea pe care o avem, dar cu siguranţă mergem la Prundu Bârgăului să facem o figură frumoasă şi să reprezentăm cât mai bine Sălajul. Avem o echipă frumoasă, formată din copii cu calităţi”, ne-a declarat Călin Morar, primarul comunei Crişeni.

Câştigătoarea fazei regionale de la Prundul Bârgăului se va califica în etapa finală a Cupei Satelor, ce are loc în perioada 15 mai – 20 iunie. Federaţia Română de Fotbal va acorda şi premii speciale pentru primele trei clasate după etapa finală. Astfel, lotul echipei câştigătoare, antrenorul şi primarul comunei de apartenenţă vor însoţi echipa naţională de fotbal a României cu ocazia unei partide disputate în deplasare.

Echipa câştigătoare de la Cupa Satelor beneficiează de transport, cazare, masă şi acces la meci, toate cheltuielile fiind suportate de către FRF. Loturile echipelor de pe locurile 2 – 3, împreună cu antrenorul şi primarul comunei de apartenenţă vor beneficia din partea FRF de o experienţă VIP cu ocazia unui meci disputat pe teren propriu de Naţionala României.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL