Connect with us

HANDBAL

Dueluri de gală pentru HC Zalău  la turneul final al Cupei României


Sălăjencele vor întâlni în semifinale pe CSM Bucureşti, multipla campioană a României. La acest turneu de la Bistriţa mai sunt prezente SCM Rm.Vâlcea – liderul din Liga Naţională, dar şi fruntaşa Măgura Cisnădie,care în acest sezon evoluat în grupele Cupei EHF


În această stagiune, HC Zalău a reuşit o performanţă notabilă şi s-a calificat la turneul final al Cupei României, după ce în sferturi a câştigat cu Gloria Bistriţa, o echipă care are în lot jucătoare cu mare experienţă. La turneul final s-au mai calificat echipe galonate ca şi CSM Bucureşti, SCM Rm.Vâlcea şi Măgura Cisnădie, care în acest sezon au reprezentat România şi în cupele europene, la fel ca şi HC Zalău. Până săptămâna trecută, locul de desfăşurare a final-foru-ului Cupei era o necunoscut, iar toate cele patru echipe calificate au cam “fugit” de organizare din cauza cerinţelor impuse de FRH şi nu în ultimul rând al costurilor foarte mari.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud suportă toate cheltuielile turneului final de la Bistriţa!

Federaţia Română de handbal şi cluburile participante au fost salvate de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi clubul Gloria, care au decis să organizeze acest turneu ce are loc la final de săptămână în Sala Polivalentă din Bistriţa. Asta cu toate că echipa lui Horaţiu Paşca nu este prezentă în “careul de aşi” fiind eliminată în sferturi tocmai de HC Zalău.

“Pentru noi este convenabil din punct de vedere al distanţei.  Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi clubul Gloria Bistriţa au preluat în totalitate cheltuielile care se ridică la 90.000 de lei, chiar dacă Gloria Bistriţa nu s-a calificat. Chiar vreau să scot în evidenţă acest aspect, apropo de ce spun tovarăşii noştri consilieri, că  HC Zalău consumă mult sau că se consumă mult cu performanţa.Întreb şi eu dacă la Zalău se putea întâmpla aşa ceva. Aşa ca idee cu investiţiile care se fac”, a spus Gheorghe Tadici.

HC Zalău se dueleză, în semifinale cu CSM Bucureşti

Gruparea zălăuană are parte de un adversar de “foc” în semifinalele Cupei României, iar în primul meci pe care îl va juca la turneul final urmeză să întâlnească multipla campioană a României – CSM Bucureşti. Deşi a făcut investiţii mari, gruparea din Capitală a făcut un sezon şters şi este pe cale să rateze titlul în dauna celor de la SCM Rm. Vâlcea. CSM Bucureşti a ratat şi prezenţa în final-forul Ligii Campionilor fiind învinsă în ambele meciuri din sferturi de Metz, astfel că bucureştencele vor încerca să îşi repare imaginea în Cupa României.

La acest turneu, HC Zalău joacă fără presiune, iar Tadici a şi anunţat că va da posibilitatea să joace jucătoarelor tinere, care în astfel de meciuri să poată prinde experienţă.

“CSM Bucureşti nu mai are nevoie de nicio prezentare, din toate punctele de vedere, ca şi componenţă sau bugetul imens de care dispune. Este o echipă cu mare experienţă la care evoluează şi una dintre cele mai bune jucătoare care a fost în ultimii ani la Zalău, Claudia Constantinescu. Este un meci dificil, dar încercăm să facem un meci cât mai bun. Cum am declarat şi înainte de calificarea la turneul final, pentru noi este un obiectiv depăşit deja în Cupa României. Totodată urmăresc strategia care am început-o în meciul trecut ca în permanenţă să avem 4 – 5 jucătoare tinere în teren.Merg pe aceeaşi linie, deoarece numai în meciuri cu presiune, cu publicul pot să crească şi fetele tinere, pe care începem să ne bazăm. Sunt sigur că se vor strădui, vor vrea şi vor juca în alte condiţii, faţă de ceea ce a fost în meciul cu Gloria Bistriţa”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Meciul dintre HC Zalău şi CSM Bucureşti se dispută sâmbătă, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă din Bistriţa. Înaintea acestui joc are loc  semifinala dintre SCM Rm. Vâlcea şi Măgura Cisnădie, care este programată de la ora 15.00. Duminică, de la ora 15.00 este programată finala mică, iar de la ora 17.30 se va disputa finala mare, toate partidele turneului final urmând a fi televizate de TVR HD. Cupa României oferă şi posibilitatea de calificare în Cupa EHF, însă ca HC Zalău să reuşească acest lucru trebuie să treacă de CSM Bucureşti.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL