Connect with us

Ştiri din Sălaj

Gheorghe Gurzău a fost pus în libertate


În urma deciziei Instanţei de Judecată, şoferul microbuzului din care fetiţa de 12 ani din Badon a căzut şi a decedat, a fost eliberat din arestul preventiv


Cazul fetiţei de 12 ani din Badon, care a căzut dintr-un microbuz al firmei administrate de Gheorghe Gurzău şi şi-a pierdut viaţa, a şocat întreaga ţară.

S-au efectuat controale, verificări, s-au tras concluzii, iar şoferul microbuzului, tocmai Gheorghe Gurzău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Cum zilele de arest au trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău au solicitat ca măsura arestării preventive să fie menţiuntă, însă această cerere a fost respinsă de către magistraţii Judecătoriei.

Să spunem că această decizie nu este finală şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Mai jos, puteţi citi soluţia pe scurt emisă de Judecătoria Zalău.


Soluţia pe scurt: În temeiul art. 348 alin. 2 C.pr.pen. respinge cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău în ceea ce priveşte menţinerea măsurii preventive a arestului preventiv a inculpatului GG trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 2 C.pen. şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, prev. de art. 338 alin. 2 C.pen., cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. În temeiul art. 242 alin. 1 C.pr.pen. respinge ca neîntemeiată cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulată de inculpatul GG. , cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, calculată de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În temeiul art. 348 C.pr.pen. raportat la art. 207 C.pr.pen şi art. 242 alin. 2 C.pr.pen. raportat la art. 202 alin. 4 lit. d C.pr.pen., art. 223 alin. 1 lit. b, alin. 2 C.pr.pen. şi art. 218 C.pr.pen., art. 222 alin. 12 C.pr.pen. dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpatul GG Inculpatul va fi pus în libertate din executarea măsurii arestului preventiv la rămânerea definitivă a prezentei încheieri. În temeiul prevederilor art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.
Document: Încheiere finală camera consiliu  12/2019  17.04.2019


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj