Connect with us

ARTE MARTIALE

Karateka de la CS Seiko Zalău, de 6 ori pe podium la Naţionale


Micuţii sportivi pregătiţi de Călin Marincaş au urcat de cinci ori pe podium la mai multe probe. Cei clasaţi pe podium au obţinut şi calificarea la Cupa Mondială ce va avea loc în luna noiembrie, în Germania


La finele săptămânii trecute a avut loc Finala Campionatului Naţional de Karate Tradiţional pentru Copii, ediţia a XXVIII-a şi Cupa Regelui, ediţia a IV-a (fudokan 2019). Organizator a fost CS Risei Iaşi, iar competiţiile s-au desfăşurat în Sala Polivalentă din Iaşi, în perioada 12 – 14 aprilie.

La start s-au aflat nu mai puţin de 407 sportivi de la 44 de cluburi din toată ţară. După ce s-au remarcat la Faza Zonală de la Deva, la finala de la Iaşi s-au aflat şi karateka de la CS Seiko Zalău. Astfel, clubul condus de Călin Marincaş a deplasat la competiţie un lot format din 14 sportivi, care au participat la mai multe probe, la diverse categorii de vârstă.

Prima zi de concurs nu a fost una tocmai prielnică pentru karateka sălăjeni, astfel că aceştia nu au reuşit să urce pe podium. În a doua zi au început să apară şi rezultatele bune pentru sportivii de la CS Seiko Zalău şi copiii au reuşit să urce pe podiumul de premiere. O clasare pe podium însemna calificare la Cupa Mondială ce va avea loc în luna noiembrie, în Germania.

Din cei 14 sportivi deplasaţi de CS Seiko Zalău la Iaşi, cele mai bune rezultate au fost obţinute de echipa formată din Mario Cordiş, Rareş Andreicuţ, Mihnea Andreicuţ şi Sergiu Tuduce – locul 2 la kumite echipe la categoria de vârstă copii 1 şi Mihnea Andreicuţ – locul 2 la kumite.

Tot la copii 1, Adrian Pop a cucerit locul 3 la kumite individual, în timp ce Matei Pop s-a clasat pe locul 5, la aceeaşi probă.

La copii 3, Maia Vereşezan a obţinut locul 3 la kumite, acelaşi loc fiind ocupat şi de Darius Pop.

Tot pe locul 3 s-a clasat şi echipa formată din Briana Benţe, Maia Vereşezan şi Maia Nicoară. Pe locul 4 s-a clasat şi echipa formată din Maia Vereşezan şi Darius Pop la en-bu mixt.

A fost un concurs foarte greu, lucru remarcat şi de sensei Călin Marincaş, având în vedere că a fost vorba şi de calificările la Cupa Mondială. Totuşi, chiar dacă au început timorat competiţia, karateka de la CS Seiko Zalău a obţinut până la urmă şase clasări pe podium.

“A fost un concurs foarte greu, cu calificări pentru Mondiale. Am început destul de prost competiţia şi în prima zi nu am reuşit să obţinem medalie, însă, în a doua zi ne-am mai revenit şi am reuşit să urcăm şi pe podium, ceea ce le asigură sportivilor prezenţa la Cupa Mondială din Germania”, ne-a declarat Călin Marincaş.

CS Seiko Zalău: Darius Pop, Maia Vereşezan, Briana Benţe, Maia Nicoară, Alexia Chiş, David Matyas, Tamas Luca, Mario Cordiş, Adrian Pop, Matei Pop, Rareş Andreicuţ, Mihnea Andreicuţ, Marc Vereşezan şi Sergiu Tuduce. Antrenor: Călin Marincaş

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ARTE MARTIALE