Connect with us

Ştiri din Sălaj

Comuna Zimbor va avea teren cu suprafaţă sintetică


Autorităţile locale au alocat un buget de 240.000 de lei pentru construirea unui teren cu suprafață sintetică pentru ca tinerii din comună ce doresc să facă mişcare. Astfel, iubitorii de mișcare din Zimbor nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze în comunele vecine pentru o “miuță”


În comuna Zimbor, administraţia locală pune mare accest pe infrastructură, dar şi pe sportul de masă.

Astfel, comuna este reprezentată în competiţiile organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Sălaj de echipa Rapid Zimbor, care actualmente e clasată pe locul 2 în Seria EST din Liga a V-a. Gruparea condusă de Liviu Ciuca are un sezon foarte bun şi se află în luptă pentru primul loc ce permite promovarea în Liga a IV-a. În cazul în care Rapid reuşeşte să câştige Seria EST, autorităţile locale vor susţine financiar echipa şi în eşalonul superior.

Dintre investiţiile care se derulează în acest an în comuna Zimbor, mai multe se referă şi la partea sportivă. Astfel, la stadionul comunal, vor fi construite vestiare, dar şi tribune, astfel că Baza Sportivă va putea fi omologată pentru Liga a IV-a. Investiţia se ridică la suma de 250.000 de lei.

Mai mult, din fonduri proprii, Primăria Zimbor a alocat un buget pentru construirea unui teren sintetic, în perioada următoare. Încă de la începutul lunii martie, primarul Gabriel Mureşan ne anunţa despre aceste intenţii, mai ales că în comună persistă o dorinţă mare în rândul tinerilor, care pentru a face mişcare sunt nevoiţi să se deplaseze la Hida sau în alte zone apropiate.

“Vrem să facem un teren sintetic în centrul comunal şi deja am luat legăturile cu câteva firme. Avem ofertele şi când vom avea aprobat bugetul vom semna contractul. Avem un spaţiu disponibil lângă Centrul de Informare Turistică şi acolo îl vom construi. Cu siguranţă, lucrarea va fi finalizată în acest an. Am constatat că există un interes foarte mare în rândul tinerilor şi am optat pentru un teren sintetic, pentru a nu mai fi nevoiţi să plece să joace la Hida sau prin alte părţi”, ne-a informat primarul în luna martie.

La aproximativ o lună de zile de la acea discuţie, azi, 17 aprilie la Primăria Zimbor a avut loc o şedinţă de buget, în care a fost aprobat bugetul pentru construirea terenului sintetic, astfel că lucrările vor începe în cel mai scurt timp.

“Astăzi am avut şedinţa de buget, iar 240.000 de lei au fost alocaţi pentru construirea terenului sintetic din centrul comunal. Având în vedere că sunt fonduri proprii şi nu depindem de alte finanţări sau proiecte, în scurt timp vor începe şi lucrările”, a spus Gabriel Mureşan pentru Ştiri din Sălaj.

504 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj