Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Au pescuit în perioada de prohibiţie şi au fost sancţionaţi


Deşi în această perioadă pescuitul este interzis, patru bărbaţi au încălcat această restricţie. Cei doi au fost depistaţi de către jandarmi şi au fost sancţionaţi


Până la începutul lunii iunie este perioada de prohibiţie, ceea ce înseamnă că pescuitul în această perioadă este interzis. Însă, din păcate, această restricţie nu este respectată şi în fiecare an se găsesc curajoşi care să încalce regula, să se creadă mai presus de lege şi să plece la “baltă” la pescuit.

Aşa s-a întâmplat şi la finalul săptămânii trecute. Astfel, două persoane de sex masculin, în vârstă de 25, respectiv 26 de ani au fost depistaţi de către un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, în timp ce pescuiau pe malul râului Olt.

Aceştia foloseau o barcă pneumatică şi unelte de pescuit comercial, confecţionate din fir de plastic, în lungime de 200 de metrei, având ataşate nu mai puţin de 60 de cârlige.

Mai mult, la doar o zis distanţă, alte două persoane de sex masculin, de 41, respectiv 16 ani, au fost depistaţi pe malul aceluiaşi râu, pescuind cu ajutorul a două unelte de pescuit comercial timp prostovol, în lungime de 1,30 m, fiecare.

Pentru aceste fapte, cele patru persoane de sex masculin au fost sancţionate, iar uneltele de pescuit, precum şi ambarcaţiunea au fost ridicate în vederea confiscării.

1282 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Pescuit și Vânătoare