Connect with us

Ştiri din Sălaj

Peste 40 de şoferi au rămas fără permis


În urma unor acţiuni ale poliţiştilor sălăjeni în primele trei luni ale acestui an, oamenii legii au sancţionat şi au reţinut peste 40 de permise ale şoferilor care au trecut pe roşu la semafor


Peste 40 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii rutieri în primele trei luni ale acestui an, ca urmare a nerespectării semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric. Au fost organizate şase acţiuni.

În perioada 1 ianuarie – 31 martie, oamenii legii au acţionat în principalele intersecţii din municipiul Zalău, iar pentru neregulile constatate au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale şi au suspendat tot atâtea permise de conducere.

Atenţie şoferi!

Nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă în clasa a doua de sancţiuni, respectiv 4-5 puncte amendă, iar permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, nerespectarea regulilor privind trecerea pe culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale amenda este cuprinsă în clasa a treia de sancţiuni (6-8 puncte amendă) şi permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 60 de zile.

Dacă din cauza nerespectării semnificaţiei culorii roşii a semaforului s-a produs un accident de circulaţie, poliţiştii întocmesc dosar penal, iar permisul de conducere se reţine, până la soluţionarea cauzei.

907 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj