Connect with us

Ştiri din Sălaj

VIDEO. Gabriel Oprea: “România merge într-o direcţie greşită”


Prezent vineri la Zalău, fostul ministru al Apărării şi al Internelor a vorbit de situaţia partidului pe care îl conduce, dar şi a societăţii civile, precizând că omul simplu simte o alienare a societăţii româneşti şi nu mai simte spijinul din administraţia locală şi centrală. Preşedintele UNPR a început o reorganizare a partidului, care să îl readucă în prim-plan până la alegerile din 2020, unde se va intra în bătălie fără alianţe


Deşi e un partid destul de nou, UNPR a avut un punct de vedere în conducerea ţării, când a fost la guvernare într-o alianţă cu PSD, dar şi cu PDL.

Mai ales după ce preşedintele Gabriel Oprea a avut unele probleme cu justiţia, partidul a cam căzut în sondaje.

Fost ministru al Apărării și al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea şi staff-ul său vor să îl reorganizeze şi să îl resurciteze.

Ca urmare, şefii UNPR au demarat un turneu în ţară, care a început în Moldova şi a continuat în Transilvania, mai apoi în Banat şi se va termina în Oltenia.

În cursul zilei de vineri, Gabriel Oprea şi sttaf-ul său au fost prezenţi la Zalău, acolo unde s-au întâlnit cu simpatizanţii partidului şi cu conducerea organizaţiei judeţene, între care consilierii judeţeni Dorin Gorgan şi Valentin Big.

Gabriel Oprea: “Vrem să avem peste 10% din sufragii la alegerile din 2020”

Mai apoi, a avut loc o conferinţă de presă, în care “uneperiştii” şi-au arătat intenţiile pentru perioada următoare.

“Obiectivul nostru e să ne comportăm onorabil la alegerile europarlamentare. Însă, pentru anul 2020, vrem să fim acolo unde am fost. Să nu uităm că în anul 2015 partidul nostru număra peste 500.000 membri, avea un procent de 12%, iar eu aveam 32% din încrederea românilor. Suntem hotărâţi să mergem singuri în toate alegerile”, a subliniat Gabriel Oprea.

De precizat faptul că între membrii marcanţi ai partidului se află şi generalii Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu!

Ambii se vor afla pe listele partidului la europarlamentare, unde notorietatea fostului mare tenismen şi a fostului selecţioner al României să aducă un plus pentru UNPR în vederea alegerilor din anul 2020.

Preşedintele UNPR spune că românul nu mai simte sprijinul din administraţia locală şi centrală

În ce priveşte starea actuală a ţării, Gabriel Oprea consideră că România nu se află pe o direcţie prea bună.

“România se află pe un drum greşit, pentru că nu există solidaritate naţională. Şi la Bruxelles, cei aleşi acolo ar trebui să facă echipă pentru ţara asta. E nevoie de mai multă predictivitate şi seriozitate. Omul simplu simte în acest moment o alienare a societăţii româneşti şi nu mai simte sprijinul din administraţia locală şi centrală”, a declarat preşedintele UNPR.

Cu ocazia întâlnirii de la Zalău, Florin Moale a devenit oficial preşedintele organizaţiei judeţene. Viceprimarul comunei Bobota îl urmează în funcţie de Liviu Balint, cel care a fost ani buni preşedintele UNPR Sălaj.

Deşi între timp deputatul de Sălaj a ajuns pe listele PSD, Gabriel Oprea a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Liviu Balint, precizând că acesta este unul dintre membrii fondatori ai UNPR.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj