Connect with us

FOTBAL

Sancţiuni după derby-ul dintre Sportul Şimleu şi Unirea Mirşid. Şapte persoane au fost sancţionate!?


În derby-ul de la finele săptămânii trecute, tensiunea a atins cote maxime. Punctul de pornire a fost tocmai meciul de juniori, când Romeo Oltean  – un oficial al gazdelor, care era în tribune care urmare a unei suspendări – a zburat gardul și a prins de gât un junior de la Unirea Mirșid, pe care l-a şi împins. Mai apoi, acelaşi oficial al Şimleului l-a lovit pe observatorul AJF. Acestea nu au fost şi singurele evenimente nedorite…


La finalul săptămânii trecute, pe Stadionul “Măgura” din Şimleu Silvaniei a avut loc derby-ul dintre Sportul şi Unirea Mirşid. Acest duel a fost unul destul de tensionat, atât la juniori, cât şi la seniori, iar din păcate, incidentele nu au lipsit.

Totul a început la meciul de juniori, când un jucător de la Unirea Mirşid – Borbe Păunescu, a fost eliminat. Decizia arbitrului l-a iritat pe jucător, care a incitat spiritele şi ar fi înjurat brigada de arbitri, dar şi adversarii.

Fără să stea prea mult pe gânduri, Romeo Oltean (foto)– un oficial al gazdelor, care era în tribune care urmare a unei suspendări  –  a sărit gardul, a pătruns în incinta terenului şi l-a fi prins de gât pe juniorul Mirşidului, după care l-a îmbrâncit.

Tensiunile au continuat şi la meciul seniorilor.

În mai multe rânduri, gazdele au acuzat vehement maniera de arbitraj a brigăzii conduse de Gabriel Bârjac, nimeni altul decât preşedintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor Sălaj.

În urma unor decizii ale brigăzii de arbitri, Tudor Ulmeanu – antrenorul de la Sportul Şimleu, dar şi Ioan Gurzău – delegatul echipei, au pătruns pe teren pentru a protesta.

Nervii gazdelor au fost întinşi la maxim după o fază ce a avut loc în minutul 76. La un fault în careul Mirşidului, şimleuanii au solicitat o lovitură de la 11 m, însă, fără succes, deoarece “centralul” a continuat jocul. Consideraţi “furaţi” în propriul fief, şimleuanii au fost supăraţi la culme.

La scurt timp, Sportul a rămas în inferioritate numerică, după ce Daniel Gut a scuipat un adversar, fiind eliminat.

“Din păcate, vocabularul limbii române este prea sărac pentru a descrie maniera de arbitraj a domnului Bârjac”, a subliniat antrenorul Tudor Ulmeanu.

Conform unor martori, în drumul spre vestiare au avut loc alte incidente. Astfel, accesul brigăzii de arbitri şi a observatorului la vestiare a fost blocat, iar acelaşi Romeo Oltean l-ar fi lovit din spate pe observatorul Simion Corb!? Oficialul celor de la Sportul Şimleu şi-ar fi recunoscut fapta, însă, spune că nu l-a lovit pe observator, ci doar l-a… împins.

Din câte se pare, incidentul cu observatorul are şi un prim episod, care s-a petrecut acum câteva săptămâni, la restanţa cu Olimpic, desfăşurată la Bocşa.

Deşi Sportul a câştigat cu 4 – 2, Romeo Oltean ar fi adus injurii brigăzii de arbitri, dar şi AJF-ului. Observatorul a scris totul în foaia de joc, iar şimleuanul a fost suspendat 3 etape, ultima fiind tocmai cea de sâmbătă.

În cursul zilei de miercrui, la sediul AJF a avut loc şi şedinţa Comisei de Disciplină, la care au fost prezenţi atât observatorul, cât şi oficialul Şimleului. După analizarea tuturor incidentelor, numai puţin de şapte persoane au primit sancţiuni de la avertisment până la suspendare pe patru etape şi amendă.

Pentru faptele făcute împotriva unui junior şi a observatorului de joc, Romeo Oltean a primit o suspendare de 4 etape şi amendă.  E mult, e puţin? Vă rugăm pe dumneavoastră să decideţi…

 


În urma şedinţei au fost luat următoarele sancţiuni:

Romeo Oltean – 4 etape şi amendă

Daniel Gut – 3 etape şi amendă

Radu Blaga – o etapă

Borbe Păunescu (junior Unirea Mirşid) – 6 etape

Tudor Ulmeanu – o etapă şi amendă

Ioan Gurzău – avertisment şi amendă

Flore Pop – 3 etape


 

1889 Vizualizari
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. razvan

    12 April 2019 at 2:31

    mirsidul e avantajata ,de ce?
    toti se tem de Floricica dansatoarea…plus ca sunt mana in mana cu toti jucatorii de la minifotal…salajul are nevoie de o echipa in liga 3-a…”va rugam pe dumneavostra sa decideti” bai falsilori din zalau sa va fie rusine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL