Connect with us

FOTBAL

FOTO. Derby tensionat la Şimleu Silvaniei


Echipa pregătită de Vasile Jula şi Flore Pop a trecut cu brio peste derby-ul de la Şimleu, într-un meci ce a avut de toate. Gazdele au acuzat vehement arbitrajul, iar tensiunea a atins cote maxime pe Stadionul “Măgura” şi din câte se pare, la vestiare au avut loc incidente. Arbitrul ar fi fost scuipat, iar observatorul ar fi fost bruscat


Runda cu numărul 18 a programat un alt derby de foc. După ce în etapa precedentă, Rapid Jibou s-a duelat cu Unirea Mirşid, la finalul săptămânii trecute, echipa pregătită de Vasile Jula s-a deplasat la Şimleu Silvaniei pentru duelul cu Sportul.

După ce Unirea a anunţat că are intenţii de promovare în acest sezon, la gruparea de sub Măgura au avut loc câteva schimbări la nivelul conducerii şi băncii tehnice, astfel că şi la Şimleu se doreşte Liga a III-a.

Sigur, în acest sezon nu mai este posibil, însă, şimleuanii şi-au propus să câştige toate meciurile din retur şi să atace promovarea în sezonul următor. Prin urmare, duelul dintre Sportul Şimleu şi Unirea Mirşid era aşteptat cu “sufletul la gură” de cei implicaţi în fenomenul fotbalistic.

Partida a avut loc sâmbătă, iar în tribunele Stadionului “Măgura” din Şimleu Silvaniei au fost prezenţi peste 300 de spectatori.

Pentru acest duel, liderul din Liga a IV-a nu a putut conta pe golgheterul Ciprian Pavel. Astfel, prima repriză a fost una destul de echilibrată, dar cu puţine faze de poartă. Ocaziile mai periculoase le-au avut şimleuanii prin Mălin Sabou sau Andrei Chiş, însă fără efect pe tabelă.

De cealaltă parte, Unirea nu a pus probleme la poarta apărată de Moisi, astfel că prima parte s-a încheiat cu un scor alb. De altfel, precum în derby-ul de la Jibou, Unirea Mirşid nu a strălucit în prima repriză, astfel că Vasile Jula a efectuat mai multe modificări în repriza secundă. Prima a avut loc după accidentarea lui Ionuţ Blaga, iar pe teren şi-a făcut apariţia Bogdan Ciaca.

La scurt timp, pe teren a intrat şi Mihai Bode, iar acesta a făcut diferenţa imediat. Astfel, după o succesiune de pase, mingea a ajuns în banda stângă la Sebastian Duma  care a centrat perfect pentru Mihai Bode, iar fostul jucător de la FC Zalău a deschis scorul, spre nemulţumirea gazdelor şi fluierăturile celor prezenţi în tribune. După acest gol, spiritele s-au încins tot mai mult.

Pentru a forţa egalarea, Tudor Ulmeanu a făcut două schimbări ofensive, iar pentru Sportul au intrat pe teren Lazăr Zoltan şi Daniel Gut, însă, cel din urmă a rezistat doar 23 de minute, fiind eliminat după ce a scuipat un adversar. Zoli a fost aproape să egaleze, însă şutul său din interiorul careului nu a prins cadrul porţii. La scurt timp, şimleuanii au solicitat o lovitură de la 11 m, la un presupus henţ, însă centralul Gabriel Bârjac nu a acordat, iar tensiunea jucătorilor şi spectatorilor a atins cote maxime.

În urma acestei decizii, antrenorul Tudor Ulmeanu şi preşedintele Ioan Gurzău au pătruns pe teren, iar alături de jucători, l-au înconjurat şi i-au cerut socoteală arbitrului central. După ce spiritele s-au mai calmat, jocul s-a reluat, iar echipa pregătită de Vasile Jula şi Flore Pop a marcat din nou.

La o fază la care jucătorii echipei gazdă şi spectatorii din tribune au solicitat un ofsaid, Maior Istvan a scăpat singur spre poarta şimleuanilor şi l-a învins elegant pe Florin Moisi, pentru 0 – 2. Acest gol a fost “sarea” de pe rana şimleuanilor, care nu s-au mai regăsit şi nu au mai pus pericol la poarta lui Claudiu Băican.

Mai mult, Unirea putea  marca golul 3, însă, Sebastian Duma a ratat inexplicabil din 6 metri, cu poarta goală, după ce l-a driblat pe portarul Florin Moisi. În final, şi Radu Blaga a fost eliminat, pentru cumul de cartonaşe galbene. Jocul s-a terminat, însă, nemulţumirile şimleuanilor nu s-au oprit.

Astfel, conform unor martori, la vestiare ar fi avut loc mai multe incidente, iar centralul Gabriel Bârjac ar fi fost scuipat, iar observatorul partidei ar fi fost bruscat. Însă, Comisia de Disciplină din cadrul AJF Sălaj se va reuni astăzi şi va analiza cele întâmplate, urmând a fi luată şi o decizie.

Revenind la fotbal, să spunem că în etapa următoare, Sportul Şimleu se va deplasa la Gâlgău Almaşului pentru derby-ul cu Dumbrava, în timp ce Unirea Mirşid va evolua în compania celor de la Silvania Cehu Silvaniei, pe Stadionul Municipal din Zalău.


Tudor Ulmeanu, antrenor Sportul Şimleu: “Din păcate, vocabularul limbii române este prea sărac pentru a descrie maniera de arbitraj a domnului Bârjac. Pe această cale, îmi felicit băieţii pentru jocul prestat şi ţinem să le mulţumim spectatorilor care au venit în număr mare la stadion să ne susţină. Sperăm să rămână în continuare alături de noi. Le doresc celor de la Unirea Mirşid baftă la baraj. Acum, mergem la Gâlgău să câştigăm cele trei puncte”.

Mihai Bode, jucător Unirea Mirşid: “Am întâlnit o echipă tânără, dar am făcut o primă repriză slabă. După care, în a doua repriză am început să ne facem jocul şi au apărut şi ocaziile. Este o victorie importantă în faţa unui adversar valoros, care şi-a dorit mai mult de sută la sută să ne învingă. A fost foarte multă lume la meci care a pus presiune. Însă, pentru noi este o presiune mai mare, pentru că toată lumea ştie că dorim să promovăm şi este normal să fie aşa”.


Sportul Şimleu – Unirea Mirşid 0 – 2 (0 – 0)

Au marcat: Mihai Bode (‘57) şi Maior Istvan (‘83)

Sportul: Florin Moisi – Bogdan Oltean, Lupo Lorand (cpt.), Marius Leitan, Silviu Crişan, Alex Cătuna, George Pop, Daniel Contraş (‘70 Adrian Bregea), Mălin Sabou (‘59 Lazăr Zoltan), Paul Ardelean (‘55 Daniel Gut) şi Andrei Chiş. Rezerve: Raul Cristuţiu – Simo Norbert şi Doru Sabău. Antrenor: Tudor Ulmeanu. Delegat: Ioan Gurzău

Unirea: Claudiu Băican – Sebastian Moroti, Radu Blaga, Ionuţ Blaga – cpt. (‘50 Bogdan Ciaca), Ciprian Bărnuţiu, Vlad Tohat (‘55 Mihai Bode), Maior Istvan, Mihai Gaidoş, Iustin Ardelean, Sebastian Duma şi Raul Iliese (‘70 Paul Pintea). Rezerve: Sergiu Dalnoki – Cătălin Odenie, Viorel Chende şi Alexandru Puşcaş. Antrenor: Vasile Jula

Cartonaş roşu: D. Gut (‘78), respectiv R. Blaga (90+3)

Au arbitrat: la centru: Gabriel Bârjac (Zalău), asistenţi: Alin Demian (Letca) şi Călin Argyelan (Suplacu de Barcău)

Observator AJF: Simon Corb (Zalău)

Jucătorul meciului: MIHAI BODE


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL