Connect with us

TENIS

Oana Flonta, pe locul 1 la Cluj-Napoca


Tenismenele de la CSM Zalău a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Trofeul Marc – Cupa Swisspor. De remarcat că sportiva a participat la categorii superioare de vârstă, astfel că această performanţă este cu atât mai notabilă


Tenisul feminin sălăjean propune câteva nume interesante, despre care ziarul nostru a tot scris. Poate că nu mai au nevoie de nicio introducere, însă, merită aprecierea şi susţinerea tuturor, deoarece au un potenţial imens şi depinde de ele cum îşi vor continua cariera sportivă.

Însă, nume precum Cezara But, Ioana Lung sau Oana Flonta ies în evidenţă de fiecare dată.

Ultimele două s-au remarcat la finele săptămânii trecute, când au participat la Trofeul Marc – Cupa Swisspor de la Cluj-Napoca, iar ambele au ales să participe la categorii superioare de vârstă. Oana Flonta a participat la 14 ani, în timp ce Ioana Lung a concurat la 16 ani.

La categoria 14 ani au fost înscrise 10 sportive, iar pe lângă Oana Flonta, judeţul Sălaj a fost reprezentat şi de Cezara But (Sergiu Carp Tennis Club), precum şi de Mara Geiger de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei.

Ultimele două au beneficiat de tur liber, în timp ce Flonta s-a duelat cu Andra Bunea de la CS Junior. Sălăjeanca nu a întâmpinat probleme şi a câştigat în două seturi, scor 6 – 1, 6 – 4, calificându-se în faza următoare, acolo unde, din păcate, a fost nevoită să se dueleze tocmai cu Cezara But.

Cele două au oferit un meci pe cinste în sferturile de finală ale competiţiei, iar primul set i-a revenit sportivei de la Sergiu Carp Tennis Club, scor 6 – 3. Însă, în setul 2, Oana Flonta a intrat mult mai motivată şi şi-a adjudecat actul secund cu acelaşi scor, 6 – 3.

Astfel, pentru un loc în “careul de aşi”, cele două sălăjence au intrat în set decisiv, set adjudecat tot de Flonta, la zero. În ceea ce o priveşte pe Mara Geiger, şimleuanca a trecut cu brio şi de sferturi de finală, reuşind o victorie în două seturi în faţa Giuliei Târnovan, scor 6 – 2, 6 – 0.

Semifinalistele au intrat în tablou şah şi fiecare a jucat cu fiecare. Din păcate, încă din primul meci, Mara Geiger a suferit o întindere şi a fost nevoită să abandoneze “lupta”.

De cealaltă parte, Oana Flonta  a “mers” ceas în competiţie şi cu victorii pe linie a reuşit să obţină primul loc la categoria de vârstă 14 ani.

După cum spuneam şi la începutul acestui articol, această performanţă reuşită de Oana Flonta este cu atât mai de apreciat cu cât sportiva de la CSM Zalău a reuşit această performanţă la o categorie de vârstă superioară.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 10 aprilie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS