Connect with us

ARTE MARTIALE

Călin Marincaş, invitat la un stagiu în Polonia


Karateka de la CS Seiko Zalău a participat la finele săptămânii trecute la un stagiu de pregătire la Stara Wies, o locaţie superbă, unde există un campus format din căsuţe construite în stil japonez


Călin Marinaş este unul dintre cei mai apreciaţi karateka din lume. Sălăjeanul se poate mândri cu multiple titluri naţionale, europene şi mondiale şi este cunoscut pe tot mapamondul.

Dovada acestui fapt este invitaţia primită de la americani, pentru participarea la Campioantele Naţionale ale Statelor Unite ale Americii, dar şi participarea din acest an la primul sezon din Ultimate Karate League, competiţia din India, la care participă cei mai buni karateka din lume.

De altfel, după competiţia din India, Marincaş a fost invitat să participe la finalul săptămânii trecute la un stagiu de pregătire în Stara Wies, Polonia, o locaţie superbă în care a fost contruit un campus format din case construite în stil japonez.

Unul dintre lucrurile discutate la stagiul din Polonia fiind regulile concursului din India, explicate de sălăjeanul nostru, Călin Marincaş şi de alţi karateka polonezi, prezenţi în sezonul 1 din UKL. Scopul fiind selectarea sportivilor pentru sezonul 2 din UKL ce va avea loc în luna octombrie.

La stagiul din Stara Wies au mai participat şi alţi karateka români, printre care Cornel Muşat sau Oliwer Dobre – antrenorul de la CS TerraKid Zalău.

În Polonia a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Mondiale de Karate Fudokan, dar şi un invitat special din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre Kiyoshi Nishime, un maestru japonez stabilit în SUA. Acesta este practicant de kobudo şi le-a prezentat celor prezenţi tainele acestui sport.

Să spunem că recent, Călin Marincaş a fost invitat să conducă un stagiu de pregătire la Reşiţa, acolo unde este prezent de trei ani. Ca de fiecare dată, multiplul campion mondial şi european a fost invitat de clubul Asahi Reşita pentru a conduce un stagiu de pregătire de două zile.

“Au fost două stagii reuşite. Am fost impresionat de ce am văzut în Polonia, atât stagiul de la Stara Wies, cât şi locul au fost interesante. În schimb, mi s-a părut foarte interesant, dar greu kobudo. Oricum, a fost o experienţă frumosă şi ne-am întâlnit cu prieteni buni pe care nu i-am văzut demult”, ne-a declarat Călin Marincaş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in ARTE MARTIALE