Connect with us

HANDBAL

Turneul Final al Cupei României, o necunoscută! Tadici “sare la gâtul” Federaţiei


Deşi Final-Four-ul competiţiei este programat la finalul săptămânii viitoare, încă nu s-a stabilit locaţia de desfăşurare. Toate cele patru echipe “fug” de condiţiile puse de Federaţiei, care se pare că doreşte profit pe cheltuiala formaţiei organizatoare. “Federaţia nu acordă nicio facilitate echipei organizatoare şi vrea să încaseze până şi banii din vânzarea biletelor”, a tunat Tadici


HC Zalău s-a calificat la turneul final al Cupei României după ce în sferturile de finală a reuşit o victorie pe teren propriu cu Gloria Bistriţa, scor 28 – 27.

La turneul final au mai ajuns CSM Bucureşti, SCM Rm. Vâlcea şi Măgura Cisnădie, iar săptămâna trecută, Federaţia Română de Handbal a organizat tragerea la sorţi, în semifinale urmând a se întâlni HC Zalău – CSM Bucureşti şi SCM Rm.Vâlcea – Măgura Cisnădie.

Tot săptămâna trecută s-a tras la sorţi şi ordinea în ceea ce priveşte dreptul de organizare a turneului final, iar Măgura Cisnădie a fost prima echipă extrasă, CSM Bucureşti pe locul 2, urmată de SCM Rm. Vâlcea, în timp ce HC Zalău a avut a patra opţiune.

Din start, Măgura Cisnădie a declinat propunerea şi părea mai mult ca sigur că CSM Bucureşti va fi gazda turneului, însă şi campioana României a declinat oferta. Zilele trecute, SCM Rm. Vâlcea şi HC Zalău au fost informate de FRH că au rămas singure în “cursa” pentru găzduirea meciurilor din turneul final, însă Gheorghe Tadici nu vrea să audă de aşa ceva.

Asta deoarece Federaţia a pus nişte condiţii care nu sunt deloc  favorabile echipei organizatoare din punct de vedere financiar.

Concret, echipa care ar urma să organizeze turneul final, trebuie să asigurea cazarea şi masa pentru celelalte trei participante, pe durata a 3 nopţi, transportul, masa şi cazarea pentru 14 oficiali ai federaţiei, baremurile de arbitraj, dar şi toate celelalte cheltuieli de organizare.

Gazdele trebuie să cumpere până şi medaliile şi cupele, dar în acelaşi timp să ofere şi premii în bani! În plus, Federaţia Română de Handbal vrea să încasează toţi banii din vânzarea biletelor, astfel încât să se aleagă şi cu profit, după ce nu plăteşte nimic la susţinerea unui astfel de eveniment.

“Federaţia nu acordă nicio facilitate echipei care organizează turneul final şi vrea să încaseze şi banii din bilete. Mai au pretenţii să plăteşti cupele, dar să oferi şi premii în bani. Am mai prmit o adresă în care se mai specifică că în sală nu ai voie să expui niciun banner, decât al Primăriei, al Consiliului Judeţean şi al DJST. Din toată această treabă, doar Federaţia este în câştig. Am făcut socotelile şi dacă vrei să organizezi turneul final, costurile se ridică la peste 60.000 de lei. Trebuie să fi nebun să suporţi aşa ceva, ca mai apoi, Federaţia să îşi încaseze  profitul”, a spus Gheorghe Tadici.

Turneul final ar putea avea loc pe teren neutru!

SCM Rm. Vâlcea a depus o ofertă de orgnizare a turneului final care s-a apropiat de cerinţele Federaţiei, însă liderul din Liga Naţională a refuzat să suporte cazarea şi masa pentru celelalte trei participante. În aceste condiţii, turneul final al Cupei este în ceaţă şi acesta trebuie să se joace în perioada 20 – 21 aprilie. Există şi varianta ca final-forul să se dispute pe teren neutru, iar o decizie se va lua în zilele următoare.

“Până la urmă, Cupa României este o competiţie care trebuie organizată de Federaţie, nu este cupa cluburilor ca să vine ele să o organizeze. Dacă turneul final se va organiza pe teren neutru, atunci cheltuielile se vor împărţi în patru. Aşa pe noi ne costă de 3 – 4 ori mai mult. Sunt nemulţumit total de ce condiţii sunt. Era normal, logic şi elementar ca echipa care organizează să încaseze măcar biletele pentru a-şi mai reduce din cheltuieli. Unii au impresia că echipele au prea mulţi bani”, a mai spus Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL