Connect with us

Ştiri din Sălaj

Acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice la Zalău


În perioada 8-19 aprilie va avea loc o acţiune de colectare de deşeuri electrice şi electronice, organizată cu ajutorul Primăriei Municipiului Zalău şi The Green Project Zalău


Zalău, 8 aprilie 2019 – Protejează-ți sănătatea și mediul în care trăiești!

Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Municipiul Zalău, care va avea loc în perioada 8-19 aprilie.

Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Zalău și TGP-The Green Project Zalău, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice.

Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Chiar dacă ți-a fost apropiat pentru un timp, televizorul, frigiderul sau orice alt aparat electric ajuns la capătul puterilor emană toxicitate și în casa și viața ta!

Desparte-te de el ușor și în siguranță.

Iată cum poți face asta în cadrul acțiunii de colectare din Zalău: în perioada 8-19 aprilie, sună la TelVerde 0800 444 800 sau la telefonul 0756 030 602 pentru preluarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor electrice sau vino sâmbătă, 13 aprilie, între orele 10:00 -16:00, la punctele provizorii de colectare amenajate în următoarele locuri din oraș:

• cartier Porolissum – lângă benzinăria PETROM

• cartier Brădet – lângă magazinul Codiflor

• cartier Dumbrava – lângă Piaţă Agroalimentară

• Centrul de colectare – str. Fabricii nr. 30 B

Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare.

Tombola va avea loc pe 19 aprilie 2019, la Centrul de Colectare Zalău, începând cu ora 14:30. Premiile sunt: două cuptoare cu microunde digitale, un aspirator și două mixere.

Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice!

TGP-The Green Project Zalău, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică.

Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

De asemenea, cetățenii pot aduce oricând deșeurile de aparate electrice și electronice la Centrul de Colectare permanent din Zalău, de pe strada Fabricii nr. 30B.

Programul centrului este luni si marti, între orele 14:00-16:00.

      De ce trebuie să colectăm DEEE?

Studiile arată că în societatea de astăzi sunt mai multe aparate electrice – cum ar fi telefoane mobile, computere sau televizoare – decât oameni.

Se estimează că până în 2020 fiecare om va deține, în medie, 6 aparate.

În ultimii 10 ani, achiziția de aparate noi a crescut exponențial, ceea ce este un lucru foarte bun, căci fără tehnologie nu am ține pasul cu vremurile.

Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE are ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice, mai ales în contextul unei creșteri continue a numărului de aparate electrice existente în casele oamenilor.

Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice!

Fii mereu informat – intră pe http://www.rorec.rohttp://www.colecteaza.ro și pe http://www.facebook.com/asociatiarorec.ro

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj