Connect with us

JUNIORI

Juniorii I de la CSS Zalău au ratat calificarea la Turneul Final


Echipa de juniori I a Clubului Sportiv Şcolar Zalău a participat fără succes la turneul semifinal de la Baia Mare. În “capitala” Maramureşului, zălăuanii nu au bifat nicio victorie şi au obţinut un singur punct, ratând astfel o clasare pe unul dintre primele două locuri ce asigurau calificarea la turneul final


La capătul primei părţi a campionatului, juniorii I de la CSS Zalău s-au clasat pe locul 4 în Seria D şi astfel a obţinut calificarea la turneul semifinal. Federaţia Română de Volei a organizat patru turnee semifinale, la Suceava, Craiova, Dej şi Baia Mare.

Calificarea la turneul final urmând să o obţină echipele clasate pe locurile 1, dar şi cele mai bune două locuri 2. CSS Zalău a participat la turneul semifinal de la Baia Mare, alături de CSS 2 CNE Baia Mare, LPS Piatra Neamţ şi Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I Bucureşti.

Turneul s-a desfăşurat în perioada 29 – 31 martie, iar partida care a “deschis” balul a fost duelul dintre CSS 2 CNE Baia Mare şi CSS Zalău.

Din păcate pentru zălăuani, aceştia nu au început meciul tocmai bine şi au cedat primul set, reuşind 19 puncte. Nici în actul secund, elevii lui Dorian Faur nu au dat o replică mai bună şi au reuşit doar 16 puncte.

În setul 3, băimărenii au închis meciul, câştigând actul la 21. În cealaltă partidă, CTF Mihai I Bucureşti a trecut cu 3 – 0 de LPS Piatra Neamţ.

Astfel, bucureştenii aveau un moral bun înaintea celui de-al doilea joc de la turneul semifinal, împotriva celor de la CSS Zalău. Sălăjenii au făcut un prim set bun, însă, au obţinut doar 21 de puncte, iar în următoarele două seturi, echipa Colegiului Tehnic Feroviar “Mihai I” Bucureşti s-a impus mult mai uşor.

CSS 2 Baia Mare a câştigat cu 3 – 0 în faţa echipei LPS Piatra Neamţ, astfel că Zalăul şi Piatra Neamţ s-au luptat pentru locul 3.

Din păcate, nici în acest joc, CSS Zalău nu a reuşit să obţină o victorie, deşi meciul a avut nevoie de tie-break pentru stabilirea câştigătorei. În ceea ce priveşte duelul dintre CSS 2 CNE Baia Mare şi CTF Mihai I Bucureşti, duelul a fost câştigat de echipa din capitală, care a obţinut astfel calificarea la  turneul final.

“A fost o grupă foarte grea şi noi speram la o victorie în ultimul meci cu Piatra Neamţ. Am pierdut pe final primul set, le-am câştigat pe următoarele două, după care, cred că cei din Piatra Neamţ şi-au dorit mai mult victoria, deoarece s-au mobilizat mai bine. Ce-i drept, nouă ne-a lipsit şi libero-ul Sebastian Matiş. Însă, una peste alta, consider că nu ne-am făcut de ruşine şi chiar am făcut un meci bun cu echipa din Bucureşti care are în componenţă şase jucători de la lotul naţional de juniori. De altfel,  cred că CTF Mihai I va deveni şi campioană naţională. Sigur, îmi pare rău că nu am câştigat cu Piatra Neamţ şi sperăm că echipa cadeţilor o să fie mai norocoasă decât a noastră”, ne-a declarat Dorian Faur.


Rezultatele înregistrate la turneul de la Baia Mare:

CSS 2 CNE Baia Mare – CSS Zalău      3 – 0 (19, 16, 21)

LPS Piatra Neamţ – CTF Mihai I Bucureşti 0 – 3 (-12, -13, -19)

CSS Zalău – CTF Mihai I Bucureşti 0 – 3 (-21, -9, -17)

CSS 2 CNE Baia Mare – LPS Piatra Neamţ 3 – 0 (13, 14, 13)

LPS Piatra Neamţ – CSS Zalău 3 – 2 (23, -19, -18, 19, 7)

CTF Mihai I Buc. – CSS 2 Baia Mare 3 – 0 (16, 23, 17)

CSS Zalău: Flaviu Bălean, Darius Crişan, Viktoratos Theodor, Solyom Norbert, Darius Mândruţ, Cristian Pop, Andrei Şamşudan, Andrei Bărbânţă, Mihai Ignă, Sebastian Matiş - libero, Sebastian Hidan – libero. Antrenor: Dorian Faur


 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in JUNIORI