Connect with us

Ştiri din Sălaj

Primăria Zalău vrea să schimbe rețeaua de iluminat pe 25 de străzi


În perioada 2019 – 2020, autoritățile locale lucrează pentru dezvoltarea infrastructurii urbane și creșterea calității vieții în municipiul. Astfel, anul acesta și anul viitor  rețeaua de iluminat public va fi extinsă și modernizată pe o lungime totală de 8,5 km și pe un număr de 25 de străzi


Pentru dezvoltarea infrastructurii urbane și creșterea calității vieții în municipiul Zalău, conducerea Primăriei a acordat o atenție deosebită proiectelor privind înlocuirea și completarea rețelei de iluminat stradal.

În acest sens, din anul 2016 până în decembrie 2018, rețeaua de iluminat public a fost extinsă și modernizată pe o lungime totală de 13,7 km.

Astfel, cetățenii de pe 54 de străzi beneficiază de acest tip de investiții care, de altfel, vor continua și în 2019 – 2020, pe o lungime de 8,5 km și pe un număr de 25 de străzi.

În perioada 2016 – 2020 zone de pe: Str. Colinei, Str. Crișan, Str. Vișinilor, B-dul M. Viteazu, Str. M. Eminescu, Str. Ghe. Doja, Aleea Năzuinței, Aleea Pionierilor, Piața 1 Decembrie 1918, Str. Lt. Col. T. Moldoveanu, Str. Crișan, Lt. Col. Pretorian, Str. I. Nechita, Str. B.P. Hașdeu, Str. Torentului, Aleea Toamnei, Str. Păcii, Str. Meteorologiei, Str. T. Vladimirescu, B-dul M. Viteazu, Str. Cloșca, Str. Primăverii, Str. G-ral I. Dragalina, Str. Sf. Vineri, Str. G. Coșbuc, Str. S. Bărnuțiu, Str. Trandafirilor, Str. Vânătorilor, Str. Pomilor, Str. Pârâului, Str. Anatol Baconski, Str. Părului, Str. Stadion, Str. Armoniei, Str. Pictor I. Sima etc. au beneficiat sau vor beneficia de extindere a rețelei de iluminat stradal în cadrul contractului de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public.

De asemenea, lucrări de modernizare și extindere a rețelei de iluminat pe o lungime de 36 km și în valoare de 23.099.159,17 lei vor fi implementate, cu finanțare nerambursabilă din fonduri europene, prin POR 2014 – 2020, în cadrul contractului nr. 3264 / 01.10.2018, aflat în etapa de licitație a lucrărilor.

O altă cerere de finanțare, în valoare de 13.392.195,17 lei este în curs de evaluare, de către ADR – NV Cluj, pe același program de finanțare, în cadrul proiectului ”Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Zalău. Etapa II”.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj