Connect with us

DIVIZIA A1

Academia de Volei ”Marius Lazăr” şi CSS Zalău ”amână” calificarea la turneul final


Cu două victorii din trei partide disputate, echipa de volei categoria de vârstă ”speranțe” a Clubului Sportiv Școlar Zalău s-a clasat ”doar” pe locul 3 în cadrul primului turneu semifinal al campionatului național și are nevoie de un nou turneu de calificare pentru a merge la turneul final


Campionatul Naţional de Volei rezervat categoriei de vârstă ”speranţe” a programat la sfârşitul săptămânii trecute turneele semifinale 1. Conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Volei, după disputarea meciurilor din cele 4 serii, echipele clasate pe locul 1 au asigurat locul direct la turneul final în timp ce ocupantele locurilor 2 şi 3 din fiecare serie intră în recalificări la turneul semifinal 2.

Judeţul Sălaj a fost reprezentat în cadrul turneului 1 semifinal de două echipe: Academia de Volei ”Marius Lazăr” şi CSS Zalău. Cele 4 serii ale turneului semifinal 1 s-au disputant la Buzău, Câmpulung Muscel, Zalău şi Dej. În urbea de la poalele Meseşului s-au duelat echipele: Academia de Volei ”Marius Lazăr” (club organizator), CSS Blaj, LPS Bistriţa şi CSS ”Avram Iancu” Ştei.

Din păcate pentru echipa antrenată de Marius Lazăr, statutul de echipă gazdă nu a fost unul tocmai favorabil grupării sălăjene care a înregistrat o singură victorie în cele 3 partide.

În ciuda unei forme mai puţin bune arătate în meciurile de vineri şi sâmbătă, echipa zălăuană merge la cel de-al doilea turneu semifinal unde jocul echipei poate să fie unul mult mai bun, iar speranţele de calificare la turneul final rămân în continuare intacte.

Să spunem şi faptul că echipa lui Marius Lazăr a fost şi urmărită de un oarecare ghinion fiind nevoită să evolueze în meciul de debut în faţa celei mai în formă echipe. După un eşec cu 3-1 în faţa echipei CSS Blaj, grupare care avea să câştige turneul cu trei victorii din tot atâtea partide, ”academicienii” din Zalău au strâns rândurile şi s-au impus cu un sec 3-0 în faţa echipei CSS Ştei, dar din păcate nu au repetat acelaşi joc perfect şi în duelul cu LPS Bistriţa în faţa căreia s-au înclinat tot cu scorul de 3-1.

Cea de-a doua reprezentantă a Sălajului la turneul semifinal 1, echipa CSS Zalău, a evoluat la Dej şi a fost mult mai ghinionistă decât echipa de la Academia de Volei Marius Lazăr Zalău.

Antrenată de prof. Horea Alexandru Giurgiu, gruparea Clubului Sportiv Şcolar Zalău a început turneul cu o victorie, dar şi cu un meci maraton întins pe durata a cinci seturi.

După un prim set echilibrat câştigat cu scorul de 25:22 în faţa moldovenilor de la LPS Botoşani, zălăuanii au căzut inexplicabil şi au cedat actul secund (25:9)!?, iar în cel de-al treilea partial, chiar dacă au dat semne de revenire nu au reuşit să contabilizeze decât 17 puncte şi le-au permis moldovenilor să treacă în avantaj.

Spre satisfacţia antrenorului, în setul 4 jocul a redevenit echilibrat şi zălăuanii au egalat situaţia la 2 pe seturi după ce şi-au trecut în cont parţialul cu scorul de 25:21.

În tie break cele două echipe au mers cap la cap, iar finalul a aparţinut sălăjenilor care s-au impus la limită, 15:13. Cu moralul bun după victoria din meciul de debut, elevii lui Horea Giurgiu au defilat pe teren în cel de-al doilea joc disputant în faţa echipei din Ocna Mureş.

După un prim set câştigat la 8 puncte diferenţă, 25:17, echipa CSS Zalău a păstrat nivelul jocului la fel de ridicat şi a câştigat şi următoarele două parţiale la aproximativ aceeaşi diferenţă de puncte 25:19, respectiv 25:18.

Din păcate pentru reprezentanta judeţului nostru, oboseala dar şi ”complexul” CSS Lapi Dej şi-au spus cuvântul în ultimul joc al turneului şi echipa zălăuană a cedat duelul cu gruparea din urbea de pe malul Someşului cu un sec 3 – 0 (22, 9, 12) ?!?

Având în vedere faptul că echipa din Botoşani a obţinut victorii de 3 puncte în jocurile cu CSS Lapi Dej şi Ocna Mureş, iar dejenii s-au impus cu 3-0 în partidele cu Zalău şi Ocna Mureş, locul 1 în serie a fost ocupat de LPS Botoşani cu 7 puncte, în timp ce poziţia a doua a revenit echipei CSS Lapi Dej cu 6 puncte.

Cu 5 puncte acumulate CSS Zalău s-a clasat pe locul 3 şi a obţinut dreptul de participare la cel de-al doilea turneu semifinal.


Rezultatele complete ale turneului de la Dej:

CSS OcnaMureş – CSS Lapi Dej 0 – 3 (-8, -10, -17)

CSS Zalău – CSS Botoşani 3 – 2 (22, -9, -17, 21, 13)

CSS Lapi Dej – CSS Botoşani 1 – 3 (-21, 18, -23, -21)

CSS Ocna Mureş – CSS Zalău 0 – 3 (-17, -19, -18)

CSS Zalău – CSS Lapi Dej 0 – 3 (-22, -9, -12)

CSS Botoşani – CS Ocna Mureş 3 – 0 (17, 22, 18)

CSS Zalău: Darius Ţîrlea, Vlad Almaş, Alexandru Jurge, Bogdan Pocol, Bogdan Pavel, Claudiu Stoica, Eduard Gergely, Paul Codre, Rareş Alexa, George Horincar, Marius Nemeş şi Ştefan Teglaş. Antrenor: prof. Horea Alexandru Giurgiu


Rezultatele complete ale turneului de la Zalău:

CSS Avram Iancu Ştei – LPS Bistriţa 0 – 3 (-10, -12, -14)

AV ”Marius Lazăr” – CSS Blaj 1 – 3 (-21, -20, 22, -23)

LPS Bistriţa – CSS Blaj 1 – 3 (-21, 25, -15, -19)

CSS Ştei – AV ”Marius Lazăr” 0 – 3 (-21,-19, -15)

AV ”Marius Lazăr” – LPS Bistriţa 1-3 (-21, 18, -12, -22)

CSS Blaj – CSS Avram Iancu Ştei 3-0 (2, 12, 15)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1