Connect with us

ALTE SPORTURI

Acuze dure împotriva Federaţei Române de Culturism şi Fitness. “Mulţi din conducere sunt ‘pătaţi’”


Nemulţumit de drumul pe care merge în acest moment Federaţia, unul dintre cei mai vechi membri afiliaţi a luat atitudine, după ce şi la recenta Adunare Generală au fost remarcate mai multe nereguli şi s-ar fi încălcat regulamentele. Astfel, în postul de vicepreşedinte a fost ales un om care în ultimii ani a avut mai multe abateri şi a fost implicat în cazuri de dopaj. În plus, în staff-urile loturilor naţionale au fost numiţi antrenori care au avut mai mulţi sportivi suspendaţi pentru dopaj!?


Adunare Generală cu scântei la Federaţia Română de Culturism şi Fitness. Primele discuţii au început încă dinaintea întâlnirii, în ce priveşte data desfăşurării, 8 Martie – o zi de sărbătoare, dar şi o zi de muncă. Ca urmare, dintre cele 69 de cluburi, prezente au fost doar 33 de cluburi.

La luările de cuvânt, mai mulţi membri au fost întrerupţi, fapt care a provocat rumoare. Prezent la Adunările Generale încă din anul 1987, Ioan Laslo – preşedintele CS Gold GYM Şimleu Silvaniei – a avut mai multe nemulţumiri.

Sălăjeanul a fost întrerupt de mai multe ori, în momentele în care încerca să ia atitudine, mai ales după ce a fost ales un nou vicepreşedinte – este vorba de Ovidiu Mezdrea, care în ultimii ani ar fi avut mai multe abateri de la regulamente.

Mai mult, la loturile de juniori, au fost numiţi antrenori care în anii trecuţi au avut elevi cu probleme de dopaj.

“Am fost şocat despre ceea ce s-a întâmplat acolo. Şi noi dar şi altora, au încercat să ne pună <pumnul> în gură, iar alegerile s-au făcut cu votul la vedere. Vă daţi seama că membrilor le-au fost frică. S-au făcut greşeli de proporţii. Ar trebui să îşi dea demisia cu toţii”, ne-a declarat Ioan Laslo.

Potrivit acestuia, cele mai grave cazuri l-au avut în atenţie chiar pe noul vicepreşedinte. Astfel, în anul 2012, în sala pe care o deţine au fost descoperite substanţe interzise cu grad ridicat de risc.

Mai apoi, în anul 2015, un sportiv legitimat la clubul pe care îl conduce noul oficial al Federaţiei a decedat, iar în proba de urină recoltată de către Institutul de Medicină Legală şi trimisă la A.N.A.D. s-au găsit 4 substanţe interzise.

Mai mult, preşedintele clubului de la poalele Măgurii spune că în Biroul Executiv se află mai mulţi membri, care de-a lungul anilor ar fi fost implicaţi în cazuri de dopaj.

“În Biroul Executiv se află mai mulţi oameni <pătaţi> în faţa regulamentelor şi a Agenţiei Naţionale Anti-Doping. Eu nu mă mai regăsesc în această Federaţiei şi, din păcate, nu sunt şi singurul care simte la fel”, a mai precizat Ioan Laslo.

Pentru toate acestea, sălăjeanul a înaintat un memoriu către Ministerul Tineretului şi Sportului, precum şi către Agenţia Naţională Anti-Doping.

Din alt punct de vedere, Ioan Laslo îl invită pe preşedintele Federaţiei la o întâlnire faţă în faţă la Zalău, în care să fie analizate problemele cu care se confruntă culturismul din ţara noastră.

Întrevederea ar putea să aibă loc, având în vedere că Federaţia intenţionează să organizeze în Sălaj un meci de gală între Generaţia de Aur şi reprezentanţii Federaţiei.

Evenimentul este inclus într-o campanie pentru strângerea fondurilor pentru susţinerea lui Arnold Schlachter – fostul culturism de performanţă, care a fost diagnosticat cu tumoare cancerigenă agresivă invazivă.

Federaţia Română de Culturism şi Fitness este condusă de Gabriel Toncean încă din anul 2012.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 27 martie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ALTE SPORTURI