Connect with us

FOTBAL

FOTO. Voinţa Derşida câştigă derby-ul cu Giurtelec şi mai speră la primul loc


Confruntarea de la Măerişte dintre ocupanta locului 4 şi formaţia de pe locul doi a fost câştigată la pas de Voinţa Derşida. Deţinătoarea titlului în Seria Vest s-a apropiat la 6 puncte de liderul Sporting Zalău şi speră din nou la primul loc


După situaţia din clasament, cel mai disputat meci al etapei a XVII-a a fost confruntarea dintre AS Venus Giurtelec şi Voinţa Derşida, ocupanta locului patru, respectiv echipa de pe locul doi.

Acest joc s-a disputat pe terenul de la Măerişte, unde Voinţa Derşida s-a simţit ca şi acasă, având în vedere că a fost susţinută de aproape 100 de fani!

Ambele formaţii au jucat la victorie, însă înaintea acestui joc AS Venus Giurtelec a acuzat probleme de lot, iar cel mai important jucător a lipsit, este vorba de Răzvan Gal.

Nici portarul nu a putut fi prezent de la început, iar între buturi a intrat conducătorul Mircea Chiş, care a apărat până spre final de primă repriză, când a intrat Adrian Breazdău.

De această situaţie au încercat să profite oaspeţii, care au şi deschis scorul în minutul 5, prin Călin Varga, după un corner. Gazdele au răspuns rapid şi în urma unei respingeri greşite în tabăra adversă, balonul a ajuns la Marius Păcurar, care a egalat în minutul 19.

După o jumătate de oră din meci, Voinţa a trecut din nou în avantaj, iar Răzvan Bologa a făcut 1 – 2 cu un şut deviat de la 25 m. Acesta a fost şi scorul pauzei, iar în partea secundă, deţinătoarea titlului în Seria Vest nu a mai acordat nicio şansă adversarului.

Alexandru Iancău a marcat pentru 1 – 3 cu 10 minute înainte de final, printr-o acţiune personală, dar Voinţa a avut şi alte ocazii. La final, oaspeţii au fost mulţumiţi de victorie şi de faptul că s-au apropiat la 6 puncte de lider, dar au părut indignaţi de unele incidente.

Potrivit celor de la Derşida, Andrei Chiş – jucătorul de la Sportul Şimleu – care se afla în calitate de spectator la acest joc ar fi lovit cu mingea un suporter de la Derşida.


Alexandru Bologa – jucător Voinţa Derşida: “Ne-am aşteptat la un meci mai greu, având în vedere că în tur ne-au condus la Derşida cu 2 – 0 şi am câştigat foarte greu. Acum a fost mult mai uşor şi am câştigat la pas acest joc în care mai puteam marca multe goluri în a doua repriză. A fost un joc frumos, dar suntem indignaţi de faptul că la final, Andrei Chiş de la Sportul Şimleu care era spectator la acest meci, a lovit cu mingea un suporter de la Voinţa Derşida, pe care l-a lăsat plin de sânge. Ne bucurăm că am luat cele 3 puncte şi acum sperăm la primul loc. Diferenţa de puncte care ne desparte până la liderul Sporting Zalău se poate recupera, mai ales că returul abia a început. Echipa din Zalăul este mai slabă ca şi în tur”.


Venus Giurtelec – Voinţa Derşida 1 – 3 (1 – 2)

Au marcat: Marius Păcurar (‘19), respectiv Călin Varga (‘5), Răzvan Bologa (‘30) şi Alex Iancău (‘80)

Venus: Mircea Chiş – Bogdan Sălăjan, Ionuţ Sabău, Marius Cherecheş (cpt.), Alin Mitraşca, Denis Chiş, Gheorghe Sabo, Răzvan Biriş, Vlad Chiţ, Marius Păcurar şi Adrian Gheţi. Rezerve: Ionuţ Pădurean, Sergiu Mitrea, Alexandru Chiş, Adrian Breazdău şi Daniel Magyar. Delegat: Silviu Peter

Voinţa: Marius Mânzat – Alex Bologa (cpt.), Mihai Sabou, Ionuţ Terec, Mădălin Iancău, Alex Iancău, Alex Geamănu, Dănuţ Gorgan, Răzvan Bologa, Keresztes Zoltan şi Călin Varga. Rezerve: Ionuţ Porumb şi Vasile Ardelean. Delegat: Adrian Gorgan

Au arbitrat: la centru: Răzvan Lădar (Şimleu Silvaniei), asistenţi: Georgiana Seutea (Zalău) şi Szarvadi Adam (Deja)

Observator AJF: Vasile Olar (Şimleu Silvaniei)

Jucătorul meciului: ALEXANDRU IANCĂU


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL