Connect with us

FOTBAL

DOLIU. S-a stins din viaţă fostul mare arbitru FIFA Otto Anderco


A condus finala unui Campionat European, a arbitrat peste 170 de meciuri în prima ligă, fostul arbitru FIFA s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimii ani şi, din păcate, în dimineaţa zilei de 28 martie, cel ce-a fost Otto Anderco a pierdut lupta cu viaţa


Dimineaţa zilei de 28 martie a venit cu o veste tragică în lumea fotbalului şi arbitrajului românesc. Fostul mare arbitru internaţional Otto Anderco, s-a stins din viaţă la vârsta de 83 de ani.

S-a născut la Satu Mare la data de 18 iunie 1935 şi ulterior a devenit unul dintre cei mai buni arbitri FIFA ai României în perioada 1970 – 1981.

Punctul culminant al carierei sale a avut loc în anul 1980, când a arbitrat finala Campionatului European dintre Germania de Vest (RFG) şi Belgia.

Mai mult, Otto Anderco se poate lăuda şi cu meciuri oficiate pe “legendarul” Wembley sau Stadio Olimpico.

În prima ligă, Otto Anderco a condus nu mai puţin de 177 de meciuri în perioada 1969 – 1981 şi în palmares se mai adaugă şi două finale ale Cupei României.

După ce şi-a încheiat cariera de arbitru, acesta a devenit preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Satu Mare.

Viaţa l-a purtat la Zalău, oraşul natal al actualei soţii. De altfel, ultimii 20 de ani i-a petrecut în oraşul de sub Meseş. Însă, în ultimii ani, Otto Anderco s-a confruntat cu mari probleme de sănătate şi bătrâneţea şi-a trăit-o la Centrul de Servicii Sociale “Sfântul Gheorghe” din Românaşi.

Alături i-a fost şi Asociaţia Club Sportiv Cavalerii, care a organizat, în premieră pentru Zalău, în vara trecută un turneu de fotbal pe plajă, fondurile strânse la acea competiţie, fiind donate pentru ajutorul fostului mare arbitru FIFA.

Din păcate, la nici un an distanţă, în dimineaţa zilei de 28 martie, lumea arbitrajului şi a fotbalului românesc a fost zguduită de vestea că Otto Anderco a încetat din viaţă.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL