Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Nu mai puţin de 11 incendii de vegetaţie în Sălaj, în decursul a doar două zile!


Nerespectarea prevederilor legale şi nesupravegherea igienizării terenurilor prin ardere a vegetaţiei uscate au rezultat în 11 incendii pe raza judeţului Sălaj. În consecinţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” a aplicat amenzi contravenţionale în valoare de aproximativ 9.000 lei


Curățenia de primăvară a început și odată cu aceasta și preocupările de igienizare a terenurilor prin ardere a vegetației uscate.

Din nefericire, igienizarea terenurilor se face în continuare nerespectând prevederile legale şi fără nici o responsabilitate din partea cetăţenilor.

Incendiile nesupravegheate sau scăpate de sub control producând pagube materiale însemnate şi reprezentând un risc ridicat de producere a unor tragedii.

În intervalul 23-24.03.2019, pe raza judeţului Sălaj, au fost înregistrate 11 incendii de vegetaţie uscată, la care pompierii militari au fost solicitați să intervină pe terenuri din localitățile Ileanda, Someş Guruslău, Corbu, Var, Voievodeni, Gălpâia, Nuşfalău, Gârceiu, Cuciulat, Rastolţu Mare, Gâlgău şi Mirşid.

Condiţiile meteo de vânt şi resturile vegetale abundente şi uscate au făcut ca focul să se propage cu mare rapiditate în ciuda intervenţiei prompte a pompierilor şi al serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, focul ameninţând locuinţe, anexe, livezi, şi fond forestier.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” a aplicat un număr de şase amenzi contravenţionale, în cuantum de 9.000 ron, pentru nerespectarea prevederilor legale privind utilizarea focului în procesul de igienizare a terenurilor.

În perioada imediat următoare, ISU va continua desfăşurarea unei campanii de informare privind conştientizarea /responsabilizarea cetăţenilor privind respectarea măsurilor de prevenire legale privind igienizarea terenurilor.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj