Connect with us

Ştiri din Sălaj

Începe o nouă ediţia a Concursului Naţional de creaţie plastică “Arta – între talent şi dăruire”

În perioada 1 februarie – 1 iunie 2019 în Chitila (jud. Ilfov) va avea loc CONCURSUL NAŢIONAL DE CREAȚIE PLASTICĂ „ARTA – ÎNTRE TALENT ȘI DĂRUIRE”.

Aflat la a V-a ediție și organizat de Fundația Prețuieste Clipa în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Prof. Ion Vişoiu”, din acest an este înregistrat și în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Naţionale (CAEN) aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Retrospectiva ediţiei anterioare ne dovedeşte a fi unul dintre cele mai mari concursuri artistice din Capitală, și nu numai! În total au dat curs invitației noastre 400 profesori coordonatatori din toată ţara, plus Republica Moldova şi Grecia, însumând peste 1.400 lucrări de creație plastică și 200 icoane pe sticlă.

Concursul cuprinde două secţiuni: Creaţie Plastică – cu tematica LOCUL COPILĂRIEI MELE, unde elevii vor surprinde peisaje ale naturii din orașul natal, activitățile și jocurile copilăriei, momente și persoane dragi care stârnesc emoții, monumente istorice, obiective turistice care și-au pus amprenta asupra copilăriei lor, iar în cadrul secţiunii Icoane pe sticlă, tematica este CHIPUL MÂNTUITORULUI IISUS HRISTOS în iconografia tradiționala românească.

Lucrările din secțiunea Icoane pe sticlă vor surprinde scene biblice din viața Mântuitorului Iisus Hristos, Maica Domnului cu Pruncul, compozitii ce îl evidențiază pe Iisus.

Concursul face parte din categoria activităţilor extraşcolare şi este deschis participării tuturor elevilor din ciclurile de învățământ sau cluburi de artă: primar, gimnazial şi liceal. Concursul este gratuit şi nu percepe nicio taxa de participare.

Înscrierile sunt deschise până pe 1 mai 2019 prin fişa de înscriere trimisă la adresa de email concursarta@yahooo.com şi ulterior lucrările vor fi trimise prin poştă.

În urma unei selecţii, cei mai talentaţi elevi din judeţele limitrofe vor participa la etapa directă, unde timp de 4 ore vor picta în aer liber un peisaj din natură sau o icoană pe sticlă.

Vernisajul concursului și decernarea premiilor va avea loc la finalul lunii mai 2019, în Bucureşti.

Se vor acorda premiile I, II și III și premii speciale pentru fiecare secțiune și grupe de vârste. Premiile și diplomele vor fi înmânate la festivitatea de premiere. Se acordă diplome de participare tuturor elevilor. Premiile vor fi oferite cu spijinul sponsorilor.

Lucrările din cadrul secțiunilor vor fi publicate în catalogul ediției. Juriul concursului este constituit din artişti plastici aparţinând UAP, inspectori de specialitate şi profesori desemnaţi de către organizator.

Regulamentul integral, pe pagina de facebook.

Persoană de contact: Elena Adriana Popa – Responsabil proiect.  Tel:  0746513222

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj