Connect with us

Ştiri din Sălaj

Veşti bune. A fost închis focarul de Pestă Porcină Africană de la Bobota


Situaţia de pe raza comunei Bobota, acolo unde Pesta Porcină Africană a ajuns şi în gospodăriile oamenilor, s-a stabilizat, astfel că prefectul Sălajului, Florin Florian, a emis ordinul de închidere a focarului de pestă de pe raza comunei


După ce la începutul anului Pesta Porcină Africană (PPA) a lovit gospodăriile din localităţile Bobota şi Doh (comuna Măerişte), au fost luate măsuri pentru stabilizare, care au dat roade ulterior în comuna Bobota.

Prefectul județului Sălaj, Florin Florian a emis luni, 25 martie, ordinul de închidere a focarul de Pestă Porcină Africană (PPA) la porc domestic, diagnosticat în data de 30 ianuarie, într-o exploatație din localitatea Bobota.

Ordinul prefectului a fost emis ca urmare a actul sanitar – veterinar de stingere oficială a focarului de boală, emis de către DSVSA – Circumscripția Sanitar – Veterinară Zonală, înregistrat la primaria comunei Bobota în 25 martie.

Prin acest act se consemnează că în comuna respectivă nu mai există animale bolnave, sau animale ținute sub observație clinică pentru PPA, în urma realizării integrale a măsurilor de profilaxie și combatere.

Potrivit acestui ordin, cu aceiași data (25 martie), Planul de măsuri din 30 ianuarie pentru controlul bolii PPA în exploatațiile din localitatea Bobota – din focarul confirmat la porc domestic își încetează aplicabilitatea, dar se mențin măsurile generale pentru a preveni apariția de focare de pestă porcină africană ( PPA) pe raza județul Sălaj, adoptate prin Hotărârea CJSU 31 mai 2018.

Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj