Connect with us

Ştiri din Sălaj

Gripa loveşte din nou. A treia victimă în Sălaj


După ce în primele două luni ale anului gripa a făcut două victime pe raza judeţului Sălaj, în luna martie a fost confirmată a treia victimă, este vorba de o femeie în vârstă de 86 de ani din Sălaj, ce s-a stins din viaţă în data de 22 martie


12 cazuri de gripă au fost înregistrate în intervalul 11 -17 martie 2019. Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat vineri seara mai multe decese, în toate fiind vorba de virusul gripal tip A, subtip (H1) pdm09.

O femeie în vârstă de 63 de ani, din Caraş Severin, a murit în 14 martie.

În 21 martie a murit un băieţel de patru luni, din judeţul Mureş.

Un bărbat de 85 de ani din Timiş a murit în 17 martie, iar o femeie de 48 de ani din judeţul Giurgiu a murit în 19 martie.

O femeie în vârstă de 86 de ani, din Sălaj, a murit vineri, 22 martie.

Femeia era confirmată cu virus gripal tip A, având condiții medicale pre-existente, dar nevaccinată anti-gripal, a decedat în 22 martie, potrivit Insitutului Național de Sănătate Publică.

Este al treia deces din cauza gripei înregistrat în Sălaj.

Activitatea gripală a avut un trend descrescător, a evoluat cu intensitate medie, cu extindere regională în zona de centru a țării, cu focare locale şi cazuri sporadice în celelate zone.

Morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost mai scazută comparativ cu cea inregistrată în săptămâna anterioară.

Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute înregistrat la nivel național a fost de 91.618, mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent când au fost înregistrate 113.952 cazuri.

Numarul total al deceselor cauzate de gripă în ţară a ajuns la 186, după ce au fost confirmate alte şase decese în nouă zile, între care şi al unui bebeluş de patru luni.

În Sălaj au fost înregistrate, din decembrie până acum, 68 cazuri de gripă.

Cazul primului sălăjean care a murit din cauza gripei a fost anunţat în urmă cu aproape două luni, în 29 ianuarie 2019, când un bărbat în vârstă de 57 de ani a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Mai multe detalii AICI.

Al doilea deces din Sălaj a fost cazul unei femei în vârstă de 63 de ani, care a murit în 26 februarie. Mai multe detalii AICI.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj