Connect with us

DIVIZIA A1

FOTO. Volei Municipal Zalău a surclasat Steaua şi a început play-off-ul cu elan!


Învinsă cu 3 –  1 de stelişti în urmă cu 10 zile, gruparea de sub Meseş şi-a luat revanşa pe teren propriu şi a câştigat de o manieră categorică, cu 3 – 0, într-un joc ce a contat pentru prima etapă din play-off. După victoria de sâmbătă, Volei Municipal Zalău îşi păstrează avansul de un punct faţă de urmăritoare


La ultimul meci din sezonul regulat, Volei Municipal Zalău a pierdut cu 3 – 1 pe terenul Stelei, iar după acest rezultat, campionatul s-a relansat, având în vedere că Arcada Galaţi şi SCMU Craiova s-au apropiat de lider la un punct.

În prima etapă din play-off, Volei Municipal şi Steaua s-au întâlnit din nou, de data aceasta sub Meseş, într-un joc în care punctele au devenit mult mai importante pentru zălăuani. Jocul şi atitudinea elevilor lui Kowal a fost schimbată mult în bine, iar Zalăul a început tare primul set şi a condus cu 5 – 1. Bogdan Tănase – antrenorul Stelei – a şi cerut time-out, dar fără efect, deoarece bucureştenii s-au întrecut în greşeli, mai ales la preluare. În aceste condiţii şi scorul a luat proporţii şi s-a făcut 9 – 2, apoi 12 – 4, moment în care oaspeţii au cerut din nou întreruperea jocului. Pe final de set, Steaua a reuşit să mai recupereze din diferenţă, dar până la urmă a fost o chestiune de timp până când Volei Municipal şi-a adjudecat primul set, care s-a terminat cu scorul de 25 – 18.

În setul doi, pe teren a existat parcă o singură echipă: Volei Municipal Zalău. Gazdele s-au distanţat din debut şi s-a făcut  7 – 1, moment în care Bogdan Tănase a cerut întreruperea jocului. Volei Municipal a fost de neoprit şi a făcut spectacol pentru publicul din sală, care trebuie să o spunem că a fost prezent într-un număr destul de mic. Diferenţa a ajuns şi la 10 puncte, 15 – 5, apoi şi la 14 puncte, 20 – 6, după un punct spectaculos reuşit de Andrei Spînu. În cele din urmă setul secund a revenit zălăuanilor la 11 puncte diferenţă, 25 – 14 şi la general s-a făcut 2 – 0.

Cu orgoliul rănit, Steaua a încercat să joace ceva mai bine în setul trei şi a reuşit. Nu a fost suficient pentru a şi relansa partida, deoarece de partea cealaltă Volei Municipal Zalău a fost în “priză”. Chiar dacă în setul trei au fost şi unele momente mai echilibrate, 3 – 3, 4 – 3, 10 – 10 sau 11 – 11, în a doua parte a setului gazdele s-au distanţat la trei puncte, 17 – 14. Bogdan Tănase a cerut întreruperea jocului, iar Steaua s-a mai apropiat de adversar, însă în ciuda schimbărilor care le-a făcut Kowal pe final, Volei Municipal Zalău a câştigat şi setul trei, de data aceasta cu 25 – 21.

Obiectivul Zalăului pentru acest joc a fost atins, iar cele 3 puncte au fost obţinute cu lejeritate, însă peste câteva zile urmează un joc mult mai greu. Miecuri, de la ora 18.00, Volei Municipal primeşte vizita celor de la SCMU Craiova, grupare care de altfel se bate la titlu.

Volei Municipal Zalău – Steaua Bucureşti 3 – 0 (18, 14, 21)

 

534 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1