Connect with us

HANDBAL

HC Zalău se gândeşte la turneul final al Cupei României!


 “Putem să ne calificăm şi pentru noi ar fi o performanţă”, a spus Tadici


De la începutul acestei ediţii a Cupei României, Tadici s-a arătat nemulţumit de modul de desfăşurare a competiţiei, care implică deplasări lungi şi totodată costuri mari pentru echipele din Liga Naţională. Până la urmă, HC Zalău a avut parte doar de o deplasare, cea din 16-zecimi, de la Ştiinţa Bacău, după care în optimi a jucat pe teren propriu cu Gloria Buzău. Gruparea de sub Meseş va avea parte  de un joc tot pe teren propriu şi în sferturi, urmând să întâlnească pe Gloria Bistriţa, formaţie care s-a calificat în această fază după ce a învins cu 24 – 18 în deplasarea de la Rapid Bucureşti.

“Din punct de vedere financiar a fost o tragere la sorţi semi-favorabilă pentru noi. Nu trebuie să ne deplasăm, însă cheltuielile de organizare sunt destul de mari, la fel cum a fost şi în optimi. Depinzi de unde vine brigada de arbitri, observatorul şi mai sunt şi alte costuri legate de organizare.Una peste alta a fost o tragere la sorţi bună pentru noi, dar putea fi şi mai bună, cum a fost pentru CSM Bucureşti, Vâlcea sau Cisnădie. Legat de adversar, dintre cele care au fost în urne era foarte dificil doar dacă dădeam peste CSM Bucureşti sau Vâlcea”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.  Sferturile de finală este ultima fază înainte de Turneul Final al Cupei, acolo unde HC Zalău nu ascunde faptul că îşi doreşte să ajungă.

“Putem să ne calificăm, dar rămâne de văzut cât de eficient este să te califici, să mergi la turneul final şi care sunt costurile pentru a merge acolo şi să fi un fel de sparring-partner pentru CSM Bucureşti şi Vâlcea. Dar, fair-play-ul te obligă să mergi şi să îţi aperi şansele.  Din punct de vedere al experienţei, în special pentru cele tinere ar fi benefic să ne calificăm la turneul final. Sunt totuşi două jocuri oficiale cu echipe bune. Pentru noi ar fi o performanţă să ajungem la turneul final, iar mai apoi să încercăm să prindem primele trei locuri, dar asta şi în funcţie de adversarii pe care îi vom întâlni. Vom discuta în Consiliul de Administraţie şi vom vedea ce hotărâre vom lua”, a mai spus Tadici.

Printr-o eventuală calificare la turneul final al Cupei, HC Zalău ar putea prinde chiar un loc de cupă europeană, însă depinde de echipele care vor ajunge să joace finala.  Turneu final al Cupei României se va disputa în perioada 19 – 21 aprilie pe terenul uneia dintre cele patru echipe care se vor califica. Gazda final-four-ului se va decide prin tragere la sorţi.

Şi Gloria Bistriţa vrea calificarea la Turneul Final

Atât HC Zalău, cât şi Gloria Bistriţa sunt departe de o eventuală calificare în cupele europene prin campionat, astfel că cele două grupări mizează pe un parcurs cât mai lung în Cupa României. Pe 31 martie, HC Zalău şi Gloria Bistriţa se vor înfrunta sub Meseş în derby-ul sferturilor, într-un joc cu miză, având în vedere că şi formaţia bistriţeană vrea să ajungă la turneul final al Cupei.

“Ca de fiecare dată când joacă pe teren propriu, HC Zalău pleacă cu prima şansă. Însă, cred că jocul va fi deschis oricărui rezultat. Gloria Bistriţa îşi doreşte să se califice la turneul final al Cupei României. Până acum noi am obţinut cea mai bună performanţă din istoria recentă a clubului în această competiţie, când am jucat finala mică acum două sezoane. Cupa României poate fi şi o variantă de calificare în cupele europene. Această competiţie este o cale spre succes, fiindcă un singur meci poate salva un sezon întreg.Cu siguranţă va fi un duel interesant şi cred că şi HC Zalău îşi doreşte calificarea mai ales că nu stă foarte bine în clasament”, ne-a declarat Horaţiu Paşca, antrenorul de la CSM Bistriţa.

Dacă HC Zalău ocupă locul 8 în Liga Naţională cu 23 de puncte, CSM Bistriţa stă ceva mai bine şi se află pe locul 6 cu 27 de puncte.  De când formaţia bistriţeană se află în prima ligă au fost trei dueluri sub Meseş între HC Zalău şi Gloria Bistriţa, toate jocurile fiind câştigate de către echipa lui Tadici.

La meciul din tur, HC Zalău s-a impus cu 25 – 23. Jocul din retur este programat la Bistriţa, pe 14 aprilie, la două săptămâni după partida din Cupă.

Rezultatele din optimile Cupei:

HCM Slobozia – Dunărea Brăila    23 – 22 (12 – 12)

HC Zalău – Gloria Buzău                27 – 22 (16 – 13)

CSM Tg. Mureş – “U” Cluj              27 – 34 (14 – 16)

Rapid Bucureşti – Gloria Bistriţa     18 – 24 (9 – 12)

CSU Vest Timişoara – CSM Bucureşti 21 – 38 (15 – 19)

Steaua Bucureşti – CSM Galaţi       25 – 36 (13 – 18)

FC Argeş – SCM Rm. Vâlcea             24 – 32 (8 – 14)

Dinamo  – Măgura Cisnădie            26 – 35 (18 – 16)

Programul sferurilor (30 – 31 martie):

SCM Rm. Vâlcea – CSM Galaţi

HC Zalău – Gloria Bistriţa

HCM Slobozia – HC Zalău

Măgura Cisnădie – “U” Cluj

 

448 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL