Connect with us

Ştiri din Sălaj

Primi pași timizi în Sălaj pentru Autostrada Transilvania


Au fost scoase la licitaţie primele tronsoane din Autostrada Translvania, care vor trece pe raza judeţului Sălaj. Este vorba de peste 25 de kilometri, care vor străbate comunele Zimbor, Sânmihaiu Almaşului, Românaşi, Nuşfalău, Ip, sau Marca, iar lucrările se ridică la aproximativ 240 de milioane de euro


Sălajul este unul dintre judeţele din România care nu are niciun metru de autostradă.

Deşi se vorbeşte de mai bine de 15 ani de autostrada care va trece prin judeţul nostru, ani la rând nu s-a făcut nimic.

Primele raze de soare vin acum la începutul anului 2019, când s-au făcut demersurile pentru două trosoane din Autostrada Translvania, care vor trece pe raza judeţului Sălaj.

Este vorba despre segmentul de 12,3 kilometri dintre Zimbor şi Poarta Sălajului (comuna Românaşi), dar şi despre segmentul de 13,5 kilometri dintre Nuşfalău şi Suplacu de Barcău (jud. Bihor).

Ambele tronsoane au fost scoase la licitaţie de către Compania de Drumuri.

Pentru primul, termenul de depunere a ofertelor este 20 mai 2019, iar pentru al doilea tronson termenul de depunere a ofertelor, termenul este 21 mai 2019.

Valoarea estimată se ridică la aproximativ 239 de milioane de euro: 155 de milioane pentru tronsonul ce face legătura cu judeţul Cluj şi 84 de milioane pentru cel ce face legătura cu Bihorul.

Durata contractului este de 8 ani (96 de luni), din care primul an este perioada de proiectare, iar următorii doi înseamnă perioada de execuţie a lucrărilor şi 6 ani este perioada de garanţie a lucrărilor.

Primul tronson din Autostrada Translvania va începe la intersecţia din Zimbor, care “taie” drumul European în două, unul mergând spre Cluj-Napoca şi celălalt spre Huedin. La respectiva intersecţie, va fi prevăzut şi un nod rutier.

Al doilea tronson va avea un nod rutier la Nuşfalău şi se va intersecta cu Drumul Naţional DN 1H (Aleşd – Şimleu SIlvaniei), ajungând până la intersecţia cu Drumul Comunal 93, ce face legătura între localităţile Marca şi Porţ.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj