Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici: “Nu cred că era benefic pentru Teodorescu să meargă la lot ca şi al treilea portar”


Convocată de selecţionerul Martin Ambrus pentru “Golden League” – puternicul turneu din Franţa, portăriţa Zalăului a spus “pas” convocării la Naţională, după ce anul trecut a fost prezentă la mai multe acţiuni


Din păcate, au cam trecut zilele în care Silcotub şi – mai apoi – HC Zalău aveau mai multe jucătoare la Naţională. În ultima perioadă, pe adresa clubului din Sălaj rar au mai venit telegrame de convocare. După ce internaţionalele Crina Pintea, Ana Maria Draguţ şi Claudia Constantinescu au părăsit gruparea de la poalele Meseşului, portarul Paula Teodorescu (n. 26 martie 1984) a devenit singura handbalistă de la HC Zalău prezentă la reunirile “tricolorelor”. La 33 de ani, îngerul păzitor al Zalăului şi-a văzut visul cu ochii, fiind selecţionată anul trecut pentru mai multe acţiuni, unele chiar  oficiale. Astfel, “portăriţa” a apărat buturile Naţionalei la meciul cu Portugalia din preliminarile Campionatului European. Până la urmă, ea nu a fost inclusă în lotul pentru Euro, însă a rămas în atenţia selecţionerului Martin Ambrus, care a convocat-o pentru prima acţiune din acest an.

Surpriză, însă! Portarul de la HC Zalău a spus “pas” convocării, iar managerul clubului la care este legitimată a spus “răspicat” că Teodorescu nu va spune “prezent” la reunire, pentru că ea a fost adusă la lot doar ca şi al treilea portar. Aşa s-a şi întâmplat, deoarece Paula Teodorescu nu a participat la reunirea Naţionalei, ce a avut loc duminică la Bucureşti. În aceste condiţii, portarul se pregăteşte în continuare cu echipa de club, care este implicată în ultimele partide de campionat, dar şi în jocurile din Cupa României, acolo unde HC Zalău a ajuns până în sferturile de finală.

“Paula nu a plecat la Naţională. Nu a fost niciun fel de problemă, fiindcă am anunţat din timp şi a fost scoasă din lotul final. Nu cred că era benefic pentru ea să meargă la lot şi să fie ca al treilea portar. Poate nici nu făcea deplasarea la turneul din Franţa. De fapt, ea nu a făcut deplasarea nici anul trecut la jocul din Portugalia, din preliminari şi a evoluat  doar la partida din România. În plus, ea mai are şi o problemă de sănătate şi dacă s-ar fi dus la Naţională nu s-ar fi putut antrena la capacitate maximă. Sunt mai multe jucătoare care au fost convocate pentru această acţiune şi nu s-au dus la lot, vreo patru-cinci la număr”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Horaţiu Paşca – secundul lui Martin Ambrus:  “Cu siguranţă, Paula Teodorescu era utilă pentru Naţională”

De cealaltă parte, Horaţiu Paşca – “secundul” lui Martin Ambrus de la Naţională, a spus că “portătiţa” a declinat convocarea din cauza unor probleme personale total întemeiate, precizând totuşi că era nevoie de prezenţa ei în lot.  ”Paula Teodorescu nu a venit la lot şi motivele sale sunt strict personale. Cu siguranţă, ea era utilă pentru Naţională şi de aceea a fost şi convocată. Într-adevăr, Denisa Dedu şi Yuliya  sunt doi portari tineri care au o oarecare experienţă internaţională, însă în anumite momente este nevoie de experienţa de joc şi de viaţă a Paulei. Însă, ea are motive personale total întemeiate”, a spus Horaţiu Paşca pentru ziarul Sportul Sălăjean. Delegaţia României a plecat spre Franţa, acolo unde la finalul acestei săptămâni va participa la puternicul turneu “Golden League”, la care vor mai fi prezente redutabilele Franţa, Norvegia şi Danemarca.

Jocurile disputate de România la Golden League:

21 martie: România – Franţa 18 – 28

23 martie: România Norvegia

24 martie: România – Danemarca

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL