Connect with us

FOTBAL

FOTO. Dumbrava Gîlgău revine de două ori pe tabelă şi obţine o victorie spectaculoasă cu AS Chieşd


Echipa pregătită de Marius Paşca a avut parte de un duel mult mai dificil decât se aştepta în faţa Chieşdului şi chiar a fost condusă de două ori! Până la urmă, gazdele au avut puterea de a reveni pe tabelă şi – în final – Dumbrava a obţinut o victorie la trei goluri diferenţă


După victoria izbutită în prima etapă a returului, la Nuşfalău, pentru Dumbrava Gîlgău a urmat un joc pe teren propriu, în faţa echipei AS Chieşd. Având în vedere locurile ocupate de cele două formaţii în clasament, echipa pregătită de Marius Paşca pleca cu prima şansă.

Însă, în pauza de iarnă, la penultima clasată din Liga a IV-a a revenit Andrei Lăcătuş, jucător cu experienţă chiar şi la nivelul Ligii a III-a. De altfel, fostul jucător de la FC Zalău sau FCM Baia Mare şi-a făcut imediat simţită prezenţa pe teren şi a deschis scorul după doar patru minute de joc!

Lăcătuş a transformat o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri lateral stânga. Însă, un “aport” la acest gol a avut şi portarul Marius Groza, care a scăpat mingea pe sub el în poartă.

La 0 – 1, elevii lui Marius Paşca s-au năpustit în atac şi – după doar cinci minute, Alexandru Pop a fost omul potrivit la locul potrivit şi a finalizat o pasă în faţa porţii primită de la Gabriel Ţiriac. Rezultatul de egalitate a durat puţin peste un sfert de oră.

Astfel, Andrei Lăcătuş a transformat încă o lovitură liberă, de această dată de la aproximativ 30 de metri. Şutul talentatului jucător din Chieşd l-a lăsat fără replică pe goal-keeper-ul Marius Groza, iar AS Chieşd avea din nou avantaj pe tabelă!

Din păcate pentru oaspeţi, avantajul a durat mai puţin decât primul, iar acelaşi Alexandru Pop a apărut la finalizare şi a egalat, pentru ca după câteva minute mai târziu, fostul jucător de la FC Zalău să ia o acţiune pe cont propriu şi să-şi aducă echipa în avantaj, pentru prima dată în acest meci.

Cu 3 – 2 pe tabelă, s-a intrat la cabine. Şi în repriza secundă, Mihai Gui şi compania s-au ţinut tare. Astfel, imediat după reluarea jocului, Ionuţ Moşincat a egalat din nou. 10 minute mai târziu, Gabriel Ţiriac a marcat pentru 4 – 3 şi jucătorii de la Chieşd au căzut psihic.

Din acel moment, Dumbrava a pus stăpânire pe joc şi – până la finalul partidei – pe lista marcatorilor şi-au trecut numele şi Mihai Brînduşe, intrat după pauză, dar şi fundaşul Marius Cheţa.

Prin acest succes, reprezentanta comunei Bălan în Liga a IV-a rămâne echipa cu cele mai multe goluri înscrise, adică 60 de goluri în 14 partide, ceea ce înseamnă o medie de peste 4 reuşite pe joc! Altfel spus, Dumbrava rămâne aproape de liderul Unirea Mirşid şi aşteaptă cu încredere următoarele partide.


Dumbrava Gîlgău – AS Chieşd 6 – 3 (3 – 2)

Au marcat: Alexandru Pop (‘9, 29 şi 36), Gabriel Ţiriac (‘58), Mihai Brînduşe (‘79) şi Marius Cheţa (‘89), respectiv Andrei Lăcătuş (‘4 şi 28) şi Ionuţ Moşincat (‘48)

Dumbrava: Marius Groza (‘46 Mihai Lung) – Marius Rus (cpt.), Dragoş Covaci, Marius Cheţa, Ionuţ Gîrbouan, Sebastian Turbucean (‘80 Sergiu Horvat), Marius Haiduc, Flaviu Bărnuţiu, Alexandru Pop (‘70 Mihai Brînduşe), Gabriel Ţiriac şi Ciprian Nagy (‘46 Florin Săstraş). Rezerve: Cristian Unguruşan, Răzvan Solomonean şi Vlad Negrean. Antrenor: Marius Paşca. Delegat: Vasile Făzăcaş

AS Chieşd: Raul Chiş – Mihai Gui (cpt.), Mircea Seran, David Lingurar, Daniel Lingurar, Bogdan Spin, Remus Lingurar, Daniel Rostaş (‘17 Denis Grebănar), Dragomir Lingurar (‘71 Cosmin Lingurar), Andrei Lăcătuş şi Ionuţ Moşincat.  Rezerve: Ioan Talpoş – Florin Varga, Andrei Morar, Dorel Seran şi Ionuţ Zaha. Delegat: Gheorghe Temian

Au arbitrat: la centru: Cătălin Roşu (Var), asistenţi: Claudiu Coste (Surduc) şi Georgiana Seutea (Zalău)

Observator AJF: Dan Costin (Zalău)

Jucătorul meciului: ALEXANDRU POP


Alexandru Pop, golgheter Dumbrava Gîlgău: “Cei de la Chieşd ne-au condus de două ori, dar până la urmă, am jucat acasă şi am dovedit că suntem echipa mai bună. Adversarii ne-au surprins cu acele execuţii din prima repriză, însă mă bucur că până la urmă am reuşit să-mi ajuta echipa cu golurile marcate şi că am obţinut ceea ce ne-am propus, victoria. Cât despre lupta la titlu, pot spune că Mirşidul a reuşit câteva transferuri importante şi are o echipă foarte bună, dar nici pe cei de la Jibou nu îi neglijăm, deoarece mai au şanse la campionat. Noi vom lua fiecare meci în parte şi sper să obţinem maximum de la fiecare partidă”.


 

787 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL