Connect with us

DIVIZIA A1

Andrzej Kowal a găsit cauzele pentru care Volei Municipal Zalău a pierdut 8 puncte în cinci etape


“Partidele cu echipele puternice le-am jucat în deplasare şi nu putem compara faptul că la un moment dat am avut 9 puncte avans faţă de urmăritoare, iar acum mai aven unul singur”, a spus tehnicianul Zalăului


La începutul lunii februarie, Andrzej Kowal a preluat Volei Municipal Zalău, formaţie la care a avut parte de un debut perfect şi a câştigat cu 3 – 1   derby-ul cu SCMU Craiova. Au urmat alte două victorii cu Universitatea Cluj şi Unirea Dej, iar după etapa a XVI-a, gruparea de sub Meseş a avut un avans de 9 puncte faţă de urmăritoare.

A urmat o perioadă delicată pentru zălăuani, care au pierdut cu 3 – 1 în deplasarea de la Galaţi şi tot pe teren străin au cedat câte un punct în deplasările de la CSM Bucureşti şi Dinamo. Volei Municipal a revenit în faţa propriilor fani, în etapa a XX-a, când a câştigat  cu modesta CSM Câmpia Turzii, dar a terminat sezonul regulat în genunchi după ce a pierdut cu 3 – 1 la Steaua.

Volei Municipal Zalău a pierdut opt puncte în cinci etape, iar rivalele au profitat, astfel că s-au apropiat la un singur punct de lider, chiar înainte de startul play-off-ului.

La final de sezon regulat, Andrzej Kowal a făcut o scurtă radiografie a parcursului echipei sale şi consideră că Zalăul a avut un mare dezavantaj în retur având în vedere că meciurile cu echipele puternice le-a disputat în deplasare.

“Nu contează ce se întâmplă în sezonul regulat, dacă vorbim despre ceea ce s-a întâmplat înaintea ultimei etape. În prima parte a campionatului am jucat de şase sau şapte ori pe teren propriu, în timp ce în partea a doua am jucat doar de trei ori la Zalău, dintre care o singură dată împotriva unei echipe puternice. Restul partidelor împotriva echipelor puternice le-am disputat în deplasare şi de aceea nu putem compara faptul că la un moment în acest sezon am avut nouă puncte avans în faţa următoarei  şi înainte de play-off mai avem un singur punct avans”, ne-a declarat Andrzej Kowal.

Totuşi, polonezul este optimist că echipa sa poate câştiga titlul, chiar dacă în play-off se anunţă o luptă încinsă cu SCMU Craiova şi Arcada Galaţi.

“Important că  după încheierea sezonului regulat suntem pe primul loc şi trebuie să rămânem acolo şi după play-off. O să fim fericiţi dacă reuşim să ne păstrăm acest avantaj de un punct şi la finalul campionatului” , a mai spus polonezul.

Volei Municipal Zalău va începe play-off-ul pe teren propriu, urmând să joace sâmbătă, de la ora 15.30, cu Steaua Bucureşti. Şi în etapa a II-a programată pe 27 martie, gruparea de sub Meseş va juca tot acasă, urmând să primească vizita oltenilor de la SCMU Craiova.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 20 martie.     

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. George

    21 March 2019 at 6:14

    Sa joace numai la Zalau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1