Connect with us

FOTBAL

FOTO. Crişeniul a câştigat Cupa Satelor în Sălaj


Reprezentanta comunei Crişeni s-a impus la faza judeţeană de la competiţia organizată de Federaţia Română de Fotbal şi a obţinut calificarea la turneul regional ce va avea loc în perioada 1 aprilie – 15 mai


Sub conducerea lui Răzvan Burleanu, Federaţia Română de Fotbal a demarat mai multe proiect pentru copii şi juniori care au stârnit un interes major. Una dintre aceste competiţii este Cupa Satelor.

FRF, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi în colaborare cu Asociaţiile Judeţene de Fotbal din ţară a organizat această competiţie pentru copii U 13 din satele şi comunele României.

În judeţul Sălaj, competiţia a stârnit interesul reprezentanţilor comunei şi la start s-au aflat nu mai puţin de 20 de echipe care s-au luptat pentru calificarea la turneul final pe judeţ, în trei zone: Nuşfalău, Hereclean şi Hida. După meciuri foarte disputate şi atrăgătoare, calificarea la faza finală au obţinut-o echipele din Nuşfalău, Chieşd, Crişeni, Pericei, Horoatu Crasnei şi Sălăţig.

Turneul final în judeţul Sălaj de la prima ediţia a Cupei Satelor a fost programat pentru ziua de vineri, 15 martie. Locaţia de desfăşurare a turneului a fost Baza Sportivă “Titan Arena” din comuna Crişeni.

Echipa de la Pericei nu s-a prezentat la turneul final

Din păcate, la start nu au fost prezente toate cele şase echipe calificate, iar reprezentanta Periceiului a spus “pas” fazei finale pe judeţ. Acest lucru a dat puţin peste cap planurile organizatorilor. În cele din urmă, reprezentanţii AJF Sălaj, împreună cu delegaţii echipelor au hotărât ca cele cinci echipe prezente să fie repartizate în două grupe.

În urma tragerii la sorţi, echipele din Crişeni, Sălăţig şi Pericei au fost repartizate în Grupa A, în timp ce Nuşfalău, Chieşd şi Horoatu Crasnei au format Grupa B. Câştigătoarele celor două grupe urmând să joace finala competiţiei.

Având în vedere neprezentarea echipei din Pericei, duelul din Grupa A dintre Crişeni şi Sălăţig avea să fie decisiv pentru stabilirea primei finaliste. Astfel, cu Andrei Jula în mare formă, echipa condusă de pe bancă tocmai de primarul Călin Morar a reuşit să câştige cu 2 – 0 şi să obţină biletele către finala fazei judeţene.

Lukacs “Ţitruş” Krisztian a făcut senzaţie în Grupa B

Dacă în Grupa A, de la Crişeni s-a remarcat Andrei Jula, în Grupa B au putut remarcat doi tineri jucători extrem de talentaţi. Pe de-o parte l-am avut pe Mario Tout,  jucător din Chieşd, dar care evoluează la Academia “U” Luceafărul Cluj, precum şi pe Lukacs Krisztian de la Nuşfalău, cunoscut mai bine sub denumirea “Ţitruş”. Primul, şi-a ajutat echipa să câştige în faţa echipei din Horoatu Crasnei.

A urmat disputa dintre Nuşfalău şi Horoatu Crasnei, ocazie cu care Ţitruş a făcut senzaţie şi a marcat toate golurile echipei sale în victoria cu 6 – 0 obţinută de Nuşfalău.

Prin urmare, duelul dintre Chieşd şi Nuşfalău a fost decisiv pentru stabilirea celei de-a doua finaliste. Şi de această dată, Ţitruş a fost în mare formă şi a marcat două din cele trei goluri reuşite de Nuşfalău în victoria cu 3 – 0 în faţa Chieşdului.

Nuşfalăul a jucat trei meciuri consecutive

După ce a intrat pe teren, echipa din Nuşfalău nu a mai ieşit. Astfel, a obţinut o victorie clară cu Horoatu Crasnei, după care s-a impus în jocul cu Chieşdul şi a obţinut calificarea în marea finală, acolo unde a avut de înfruntat echipa din Crişeni.

În marea finală, oboseala jucătorilor din Nuşfalău s-a resimţit, iar echipa din Crişeni a fost mai proaspătă şi mai eficientă şi ca atare a condus jocul.

Chiar dacă Nuşfalăul a avut câteva ocazii, Crişeniul le-a avut pe cele mai clare şi în cele din urmă, Andrei Jula a deschis scorul.  De fapt, 1 – 0 pentru Crişeni avea să fie şi scorul final al partidei, astfel că reprezentanta comunei conduse de Călin Morar a devenit câştigătoarea fazei judeţene şi a obţinut astfel biletele către turneul regional al Cupei Satelor ce va avea loc în perioada 1 aprilie – 15 mai.

Vom reveni cu poze şi de la festivitatea de premiere, acolo unde copiii au avut parte de o surpriză.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 20 martie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL