Connect with us

FOTBAL

Se retrage Vancea de la FC Zalău?

Intrat în fotbal în urmă cu vreo trei ani, Nicolae Vancea nu s-a bucurat de prea multă atenţie din partea presei. Şi, pe această cale, chiar ar trebui să ne facem o “mea culpa”, vizavi de unul dintre puţinii oameni de afaceri care s-au implicat în susţinerea “sportul rege” de la poalele Meseşului. Deşi pe la colţuri a fost acuzat în mai multe rânduri că se implică prea mult în viaţa echipei, sau în unele cazuri nu a ştiut să se facă un om plăcut şi agreat de presă, Vancea este de lăudat pentru eforturile financiare făcute în susţinerea echipei FC Zalău. Şi credem că ar trebui să facem tot ce se poate ca el să rămână lângă echipă, ba chiar să facem lobby, pentru ca şi alţi oameni potenţi financiar să se alăture domnilor Ioan Morar şi Nicolae Vancea, care, împreună cu Primăria şi Consiliul Local Zalău, să readucă fotbalul zălăuan în eşalonul secund. De aceea, am tratat cu maximă atenţie zvonul conform căruia administratorul firmelor SC Autotrans Sălaj şi SC Torra se retrage de la FC Zalău, din cauza unor neînţelegeri apărute în interiorul clubului. Din nefericire, zvonurile s-au dovedit a fi adevărate într-o oarecare măsură, iar omul de afaceri se gândeşte serios să-şi retragă sprijinul financiar şi material, începând din vară.

 

Reporter: Domnule Vancea, se zvoneşte că aţi început să vă retrageţi sprijinul de la echipa de fotbal.

 

 

 

Nicolae Vancea: Deocamdată sunt lângă echipă, dar vom analiza totul la finele sezonului şi vom trage linie. Atunci voi face calcule şi îmi voi cântări satisfacţiile, în balanţă cu nemulţumirile.

 

 

 

“Am de recuperat peste 100 de milioane de la FC Zalău”

 

 

 

Rep.: Au existat unele neînţelegeri înaintea plecării spre Cisnădie? Am înţeles că nu aţi mai oferit autocarul, iar echipa s-a deplasat la meci cu o altă firmă de transport, cu vreo trei ore întârziere faţă de ora programată iniţial.


 


N.V.: Nu neapărat. Autocarul era defect, dar între timp s-a reparat şi se putea merge cu el. În final, s-a ales un autobuz de la Transurbis. Oricum, eu nu sunt obligat să asigur deplasările, deşi am firmă de transport. Înţelegerea e ca eu să-mi plătesc contribuţia la zi, iar clubul să plătească deplasările efectuate. Şi, ca să ştiţi, eu chiar am de recuperat peste 100 de milioane pentru deplasările făcute în acest sezon.

 

 

 

Rep.: De unde provine supărarea dumneavoastră?


 


N.V.: Păi treaba e foarte clară. Nu se respectă strategia clubului, aceea de a investi cât mai multă încredere în jucătorii autohtoni şi tineri. Nu se poate face performanţă, dacă nu promovăm tineretul.

 

 

 

Rep.: La ce jucători vă referiţi, când spuneţi asta?


 


N.V.: Ar fi portarul Claudiu Chiş, Paul Chiş, Andrei Teglaş şi Ionuţ Petrean. Cel puţin patru jucători talentaţi, care nu prea au primit atenţie din partea antrenorului. Păi de unde să ştim noi dacă ei pot confirma, când nu joacă aproape deloc? Rolul antrenorului era acela de a găsi metodele să-i pună la muncă şi să-i stimuleze, pentru a le scoate în evidenţă calităţile.

 

 

 

“Antrenorul Călin Pop nu mai are susţinerea mea”

 

 

 

Rep.: Să înţelegem că sunteţi supărat şi pe antrenorul Călin Pop?


 


N.V.: Bineînţeles. Dacă nu ne încadrăm în obiective, eu îmi voi asuma responsabilitatea şi poate mă voi retrage! Oricum, actualul antrenor nu mai are susţinerea mea, iar acest lucru i l-am transmis deja, la ultima şedinţă. Am crezut că, după plecarea lui Paşca, vom fi mult mai sus în clasament, dar m-am înşelat. Chiar dacă ne vom clasa între primele şapte, dorinţele mele sunt departe de a fi îndeplinite.

 

 

 

Rep.: Îl regretaţi pe antrenorul Marius Paşca?


 


N.V.: Nu regret aportul pe care l-am avut în schimbarea lui Paşca. Nu pot spune asta, dar amândoi sunt cam de acelaşi nivel. Eventual cu un plus pentru Pop, care a adus un plus în pregătirea fizică. Am insistat să-l schimbăm pe Paşca şi să-l aducem pe Călin Pop, dar cred că m-am înşelat, pentru că şi Pop a jucat cu frică, trimiţându-i în teren tot pe jucătorii consacraţi. Şi nu e corect faţă de Paşca. Şi lui i-am cerut acelaşi lucru: să facă o infuzie de tineret. Dacă aş tolera aceleaşi neajunsuri, ar însemna să-mi încalc principiile.

 

 


Rep.: Marius Paşca are rezultate foarte bune la Şimleu Silvaniei…


 


N.V.: Eu am în continuare o relaţie foarte bună cu el, dar să nu plângem că l-am dat afară pe Paşca. Oricum, mă bucur pentru rezultatele lui, dar eu nu de aceea am amintit acum numele lui. La Şimleu a avut noroc de un concurs de împrejurări favorabil lui, deoarece niciun antrenor n-ar fi putut muta munţii din loc peste noapte.

 

 


Rep.: Apropo, cum de nu aţi investit de la început la Şimleu, doar sunteţi originar de sub Măgură.


 


N.V.: Încă locuiesc la Şimleu Silvaniei, dar mă mut în curând la Zalău, unde mi-am construit o casă. În plus, de vreo trei luni, mi-am făcut buletin de Zalău! Consider că trebuie să susţin urbea în care trăiesc şi unde mi-am dezvoltat majoritatea afacerilor.

 

 

 

“Locul unei echipe de Liga a II-a este la Zalău, nu la Şimleu”

 

 

 

Rep.: Că tot vorbim de Şimleu, cum vi se pare evoluţia Silvaniei?


 


N.V.: Şi dacă s-ar aduna toţi oamenii de afaceri din Şimleu, care iubesc fotbalul, nu s-ar putea realiza o mare performanţă, chiar dacă ar mai veni încă doi de Vancea, sau Primăria ar da bani mai mulţi. Locul unei echipe de Liga a II-a este la Zalău, nu la Şimleu.

 

 

 

Rep.: De mult timp, la FC Zalău au cam fost probleme cu disciplina.


 


N.V.: Da. Călin Pop este într-o oarecare măsură mai vulcanic, dar nu e suficient. Am fost prezent în Sala Sporturilor, la ultimul meci din Liga Naţională la handbal feminin, cu HCM Baia Mare, şi am rămas impresionat de dăruirea şi ambiţia echipei HC Zalău. E de admirat ce rezultate poate obţine Tadici cu nişte fete tinere din Zalău. Exact ce ne-am dori noi, însă, din păcate, nu avem un Tadici la fiecare disciplină sportivă din Zalău.

 

 

 

Rep.: Aţi mai avea şi alte supărări, vizavi de echipă?


 


N.V.: Nu neapărat de echipă, cât de <mediul înconjurător>. În jurul echipei sunt mulţi binevoitori, care tot adaugă câte o frunzuliţă la floare. Se învârt mulţi pe lângă echipă, dar fără să dea un leu, iar asta mă deranjează.

 

 


Rep.: Bine, dar şi dumneavoastră aţi fost acuzat în mai multe rânduri că vă băgaţi la echipă.


 


N.V.: Niciodată. Ultima dată, faţă de preşedintele Morar şi directorul Adi Săbăceag, i-am cerut antrenorului să folosească tineretul. Atât. Ba, să nu uit. M-am băgat de mai multe ori, ca să scot castanele din foc cu mâna mea, atunci când a fost nevoie să se facă ordine la echipă. Sigur, tot eu mi-am atras antipatii, însă am riscat, pentru că îmi place munca şi disciplina. La formarea lotului, nu am intervenit niciodată.

 

 

 

“Valorile aduse din judeţ, mai slabe decât jucătorii din lotul de anul trecut”

 

 


Rep.: Cred că toţi iubitorii fotbalului din Zalău s-au bucurat în urmă cu vreo două săptămâni, când preşedintele Ioan Morar a afirmat că echipa va trage la promovare, în sezonul viitor. Ne aşteptam ca şi dumneavoastră să fiţi pe aceeaşi lungime de undă.


 


N.V.: Eu mi-am dorit întotdeauna să promovăm, dar nu ajunge să vii doar cu banii. Eu am spus că scheletul echipei trebuie trebuie făcut pe sălăjeni. Din păcate, valorile aduse din judeţ s-au dovedit mai slabe decât jucătorii din lotul de anul trecut. Şi atunci, cu ce să atacăm promovarea? Noi trebuie să aducem 15 jucători pentru Liga a II-a, în loc să fie format o echipă cu 10-12 jucători, ce trebuia doar întărită.

 

 

 

“Şi acum am o relaţie bună cu Ioan Morar”

 

 

 

Rep.: Apropo, se spune că există mai multe neînţelegeri între dumneavoastră şi Ioan Morar, omul cu care aţi fost de acord tot timpul.


 


N.V.: Şi acum am o relaţie bună cu Ioan Morar, chiar dacă nu suntem întotdeauna de aceeaşi părere. Ne apreciem reciproc şi nu se pune problema unor divergenţe între noi.

 

 

 

Rep.: Spuneţi-ne un punct asupra căruia nu aţi căzut de acord.


 


N.V.: Aducerea lui Bălan. Aici nu am luat decizia împreună. Nici nu ştiu cine l-a adus pe jucătorul ăsta, care e o mare dezamăgire pentru mine. El trebuia să-l înlocuiască cu succes pe Chiorean, dar e mai slab şi a marcat mai puţine goluri. Suferim mult în atac, unde tot Gigi Gorga este responsabil cu golul.

 

 

 

Rep.: Aş vrea să încheiem într-o notă optimistă pentru iubitorii fotbalului, aşa că spuneţi-mi: sunteţi mai aproape de plecare sau de lupta pentru promovare cu FC Zalău?


 


N.V.: Sunt la fel ca până acum. Dacă aş vedea că sunt perspective pentru mai bine, aş rămâne. Eu sunt, însă, obişnuit cu performanţa, atât în afaceri, cât şi în familie, şi nu accept jumătăţi de măsură.

 

 


“Poate mă îndrept spre handbal”

 

 

 

Rep.: Credeţi că fotbalul e un sport scump?


 


N. V.: Să ştiţi că da. Nu întâmplător, mulţi oameni de afaceri, împreună cu Consiliul Judeţean sau Consiliul Local Zalău, şi-au îndreptat atenţia spre handbal şi spre volei. Acolo sunt antrenori buni, rezultate pe măsură, iar cheltuielile sunt mai mici.

 

 

 

Rep.: Dacă nu aţi fi în fotbal, v-ar fi plăcut să vă implicaţi în handbal?


 


N.V.: Eu sunt cu fotbalul. Dar, dacă afacerile îmi vor permite să am bani în plus, tot în sport am să-i direcţionez. Dacă plec din fotbal, poate mă îndrept spre handbal, deşi, înainte de a intra în fotbal, am susţinut chiar substanţial voleiul.

 

 

 

Interviu realizat de Călin ONICAŞ

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

  1. edy

    30 November -0001 at 0:00

    mars n pizda mati vancea de handicapat ce esthi….pleaca de la fc zalau

  2. fc zalau

    30 November -0001 at 0:00

    ar fi bine daca vancea ar pleca de la fc zalau,dc are regrete nu dansul a adus pe calin pop la echipa? dc a dat afara pe pasca?vrea sa mearga la handbal sau la volei sa mearga la simleu la fotbal sa lese pe fc zalau in pace si pe jucatori de acolo,ce performanta ar vrea sa faca cu jucatori tineri sau din salaj sun jucatori cu care sa se poate face performanta? trebuie adus jucatori valorosi si un antrenor valoros la echipa cu care sa se traga la promovare si sa se schimbe conducerea sa vina alti care au bani si sa se priceapa si la fotbal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL