Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO şi VIDEO. Amănunte de la jaful armat din Zalău. “Profesioniştii” au dat lovitura în mai puţin de 40 de secunde


Din câte se pare, făptaşii jafului de aseară de la bijuteria din centrul municipiului ar fi doi “profesionişti” care au pregătit în detaliu lovitura – de ceva timp – şi au acţionat în doar 37 de secunde, făcându-se nevăzuţi, deşi în acel moment nici măcar nu se lăsase întunericul, iar în zonă se aflau mai mulţi oameni


Sigur, poliţiştii cercetează cazul, dar cel puţin deocamdată, detaliile anchetei nu pot fi făcute publice. Cu toate acestea, în cursul zilei de azi au primit mai multe informaţii despre modul în care au acţionat cei doi infractori şi despre “pradă”.

Astfel, cei doi infractori sunt “profesionişti” şi au plănuit să dea această lovitură de mult timp, plănuind totul la cele mai mici detalii.

Programul vânzătoarei de la bijuterie era până la ora 18.00. Ea era adepta curăţeniei şi în fiecare zi, înainte de ora închiderii, făcea curăţenie de la A la Z.

Lângă bijuterie se află o Casă de Amanet, care funcţionează după acelaşi program, doar că ieri, angajaţii plecaseră cu 15 minute mai devreme.

Vânzătoarea, înghesuită într-un colț și ameninţată cu pistolul

La puţin timp după plecarea angajaţilor de la Casa de Amanet, au acţionat şi cei doi infractori care au intrat în bijuterie, iar unul dintre ei a ameninţat-o pe vânzătoare cu un pistol, după care a sărit peste tejghea şi a înghesuit-o într-un colţ, timp în care celălalt îndesa într-o sacoşă neagră cu albastru, bijuterii valoroase, inele, verighete sau ceasuri.

Din câte se pare, în ultimele luni, cei doi ar fi trecut pragul bijuteriei de mai multe ori, deoarece ştiau şi locul unde se află butonul de panică, iar vânzătoarea nu a apucat să acţioneze acel buton, deoarece bărbatul cu pistolul s-a năpustit asupra ei peste tejghea şi a încolţit-o.

Chiar dacă ţipetele femeii s-au auzit până în localul vecin, care era destul de populat, de frică, nimeni nu a intervenit şi a fost nevoie ca un trecător să sune la 112.

Au furat 3 kilograme de bijuterii

Vânzătoarea a încercat să se lupte cu infractorii, însă fără succes.

Totul a fost plănuit ca la carte de cei doi indivizi, care după 37 de secunde au ieşit din magazin în trombă cu aproximativ 3 kilograme de bijuterii.

Probabil că și timpul a fost calculat cu precizie, având în vedere faptul că făptașii nu au furat toată marfa, lăsând în urmă și alte obiecte în aur.

Încă nu se ştie dacă cei doi au avut şi complici, dar infractorii s-au făcut rapid nevăzuţi.

După plecarea infractorilor, vânzătoarea a declanşat butonul de panică, iar după – doar două minute – echipajul de la firma de pază a ajuns la faţa locului şi a pornit în căutarea celor doi indivizi, spre Parcul Central Municipal.

Conform unor martori, aceştia s-ar fi îndreptat către spatele blocului, acolo unde îi aştepta o maşină.

Proprietarul spațiului în care se află bijuteria dă vina pe clasa politică

“Gunoaielor de politicieni, vă place, mă, ce-am ajuns în Zalău? Ziua în amiaza mare să intre cu pistolul peste tine, să-ţi dea omoru’ şi să-ţi fure munca de ani de zile adunată cu trudă??? Asta înseamnă să-i eliberaţi pe infractori şi zi de zi să siluiţi justiţia. V-aţi gândit şi la noi? V-aţi gândit că şi voi aţi putea ajunge în această situaţie? V-aţi pus în locul acelei fete căreia i s-a pus pistolul la cap şi mâna la gură, spundu-i-se că o omoară??? Bineînţeles că nu. Mai lipseşte să intre lumea cu AK-47 în bănci şi revenim în vremurile de după Al Doilea Război Mondial”, a fost reacţia virulentă a lui Florin Pop, proprietarul spaţiului unde funcţionează bijuteria.

De precizat că proprietarul spaţiului a folosit cuvinte mult mai dure şi mai vulgare la adresa clasei politice, dar din respect pentru cititorii noştri, am decis ca acele cuvinte să fie cenzurate.

Să vedem ce zice Poliția

“Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru tâlhărie calificată şi continuă cercetările pentru găsirea şi identificarea autorilor. Deocamdată, ancheta penală este în desfăşurare şi datele din anchetă nu sunt publice şi nu putem spune dacă cei doi au avut complici. Şi în cursul de azi, colegii sunt pe teren, în căutarea făptaşilor”, a declarat Maria Cristea, pentru Ştiri din Sălaj.

Sălajul s-a mai confruntat cu un caz asemănător, în urmă cu un deceniu la o bijuterie aflată la etaj, în incinta complexului comercial Silvania.

Din păcate, şi în ziua de azi, făptaşii sunt liberi ca pasărea cerului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj