Connect with us

DIVERSE

Convocată sub “tricolor”, Paula Teodorescu nu se prezintă la Naţională!


Convocată pentru prima acţiune din acest an, “portăriţa” va spune pas lotului României. “Am anunţat că nu se va prezenta la Naţională”, a precizat Gheorghe Tadici


În urmă cu un an de zile, Paula Teodorescu a fost convocată în premieră la Naţionala României, pentru o “dublă” cu Rusia din preliminariile pentru Euro. “Portăriţa” a mai fost chemată la lot şi în vara trecută, când a şi debutat pentru România într-un joc din preliminarii cu Portugalia.

Mai apoi, Teodorescu a fost în lotul lărgit pentru Euro, fără să fie chemată în lotul final pentru turneul din Franţa,  dar cu  toate acestea, în acest început de an, portarul de la HC Zalău a rămas în atenţia selecţionerilor.

Prima acţiune a naţionalei din 2019 este programată săptămâna viitoare, România urmând să participe la un puternic turneu amical – Golden League – unde se va duela cu Franţa, Norvegia şi Danemarca. Pentru acest turneu Paula Teodrescu face parte din lotul României, însă Tadici a anunţat că “portăriţa” nu se va prezenta.

“Paula Teodorescu este selecţionată la echipa Naţională ca al treilea portar, ceea ce nu mi se pare deloc normal. Părerea mea e că ea nu mai reprezintă ziua de mâine pentru echipa Naţională. Iar să o convoci pe Paula Teodorescu pentru al treilea portar, de antrenament, nu cred că este în regulă. Dar, până una alta, am anunţat că nu se va prezenta la Naţională”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Pentru această acţiune din lotul României lipsesc câteva nume grele, precum Cristina Neagu, Valentina Ardean-Elisei, Laura Chiper, Aneta Udriştioiu şi Eliza Buceschi, cele mai multe având probleme medicale.

A fost convocată în schimb Claudia Constantinescu, care a avut evoluţii bune şi după transferul de la HC Zalău la CSM Bucureşti. Dintre cele 18 jucătoare convocate, doar nouă au participat cu România la Campionatul European din decembrie 2018, unde “tricolorele” s-au clasat pe locul 4.

Alina Vătu, convocată doar la lotul B

În timp ce lotul A al României participă la Golden League, un puternic turneu unde se va duela cu Franţa, Norvegia şi Danemarca şi lotul B are un turneu de verificare în Polonia, unde va disputa trei jocuri amicale în compania Spaniei B, Finlandei şi Poloniei B.

Din lotul B al “tricolorelor” fac parte 16 jucătoare, unele dintre ele aflate la prima convocare. Între acestea se află şi zălăuanca Alina Vătu, golghetera din Liga Naţională, care are peste 100 de goluri marcate în campionat. Lotul României B se va reuni tot pe 17 martie, la Bucureşti, iar de pregătirea ei se va ocupa staff-ul naţionalei A a României.


Lotul României A pentru Golden League:

Portari: Denisa Dedu (Siofok), Yuliya Dumanska (SCM Râmnicu Vâlcea), Paula Teodorescu (HC Zalău)

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Cristina Florica (SCM Râmnicu Vâlcea)

Interi stânga: Claudia Constantinescu (CSM București), Gabriela Perianu (Siofok), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare), Andreea Târșoagă (CSM Tg. Mureș)

Centri: Cristina Laslo (Buducnost), Andreea Popa (CSS 2 București/Rapid București), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița), Mădălina Zamfirescu (Debrecen)

Interi dreapta: Ana Maria Savu (Kisvardai)

Extreme dreapta: Cristina Boian (”U” Cluj), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)

Pivoți: Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (Gyor)


Lotul României B:

Portari: Diana Ciucă (SCM Râmnicu Vâlcea), Daciana Hosu (Corona Brașov)

Extreme stânga: Alexandra Dindiligan (”U” Cluj), Alina Vătu (HC Dunărea Brăila)

Interi stânga: Bianca Bazaliu (CSM București), Raluca Petruș (”U” Cluj), Sorina Tîrcă (Corona Brașov)

Centri: Diana Axinte (HC Dunărea Brăila), Szilvia Szabo (Gloria Bistrița)

Interi dreapta: Daria Bucur (Corona Brașov), Alina Ilie (SCM Gloria Buzău), Laura Popa (”U” Cluj)

Extreme dreapta: Andra Moroianu (”U” Cluj), Alexandra Badea (SCM Râmnicu Vâlcea)

Pivoți: Raluca Băcăoanu (SCM Râmnicu Vâlcea), Mădălina Conache (CSM Galați)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVERSE