Connect with us

TENIS

Oana Flonta a făcut senzaţie la Cluj-Napoca


Sportiva de la CSM Zalău a reuşit să câştige din nou Cupa “Napoca”, după ce a reuşit această prestaţie şi în urmă cu doi ani. De această dată, în drumul spre marele trofeu, eleva lui Costică Carp a pierdut doar patru game-uri în cele patru meciuri disputate


Despre Eric Verdeş s-a tot scris, e un mare talent, în care antrenorii de la CSM Zalău îşi pun mari speranţe că ar putea face pasul chiar şi spre circuitul ATP.

Însă, în ceea ce priveşte “lotul” feminin de la Clubul Sportiv Municipal Zalău, să spunem că şi aici sunt nume interesante precum Oana Flonta, cea care ocupă locul 12 în clasamentul Federaţiei Române de Tenis la categoria de vârstă 12 ani.

Născută în 4 iulie 2007, sportiva pregătită de Constantin Carp a izbutit să cucerească trofee importante până în prezent, reuşind chiar să urce de două ori pe podium la Circuitele Naţionale de la Mediaş şi Oradea.

În 2017, Oana Flonta a făcut senzaţie şi la Cupa “Napoca” de la Cluj-Napoca, competiţie pe care a câştigat-o cu brio.

Revenind în prezent, la finele săptămânii trecute, sportiva de la CSM Zalău a participat din nou la Cupa “Napoca”.

Eleva lui Constantin Carp a participat la categoria de vârstă 12 ani, categorie la care a fost principala favorită.

Totuşi, chiar dacă a fost favorita numărul 1, Oana Flonta nu a beneficiat de primul tur liber, având în vedere că la această categorie de vârstă au fost înscrise alte 15 fete, astfel că organizatorii au propus un tablou de 16.

În primul meci, sălăjeanca noastră s-a duelat cu Mara Henegaru de la CSM Oradea, sportivă de care a trecut uşor în două seturi, scor 6 – 1, 6 – 0. Ajunsă în sferturile de finală, tenismena de la CSM Zalău a obţinut încă o victorie clară şi a trecut cu acelaşi scor de Alexia Radoane de la CS Mova Alba.

În semifinale, în calea Oanei Flonta către trofeu a ieşit Ilinca Sagmar de la ACS Club Sprotiv Dax, favorita numărul 3. Dar, sportiva de la CSM Zalău a fost într-o formă de zile mari.

După 6 – 0, 6 – 1, Oana Flonta s-a calificat la pas în finala categoriei de vârstă 12 ani, iar pentru marele trofeu s-a duelat cu Alesia Breaz, de la CS Alpa Deva, într-o reeditare a finalei din urmă cu doi ani.

Până în ultimul act, Oana Flonta a cedat doar trei game-uri în cele trei jocuri disputate şi nu avea de gând să coboare ştacheta tocmai în finală.

Prin urmare, motivată şi în cea mai bună formă, eleva lui Constantin Carp a câştigat cu 6 – 1 primul set.

Faptul că a mai pierdut un game a motivat-o şi mai mult pe Oana Flonta, iar sportiva de la CSM Zalău a reuşit să câştige setul doi cu 6 – 0 şi şi-a adjudecat trofeul ediţiei 2019 a Cupei “Napoca”.

Mai multe detalii în ziarul Sportul Sălăjean din 13 martie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS