Connect with us

FOTBAL

Liga a V-a Sălaj revine în actualitate


Cele două Serii din ultimul eşalon se reiau duminică, atunci când vor avea loc toate cele 15 partide din cadrul primei etape a returului


După ce Liga a IV-a şi intrat în drepturi, la finalul acestei săptămâni revine în actualitate şi ultimul eşalon. Duminică este programată prima etapă a returului din Seria Est şi Vest, urmând ca în cele două serii să aibă loc nu mai puţin de 15 meciuri.

La cum arată situaţia din clasament, returul din Seria Est se anunţă cel mai disputat, în condiţiile în care la primul loc se bat nu mai puţin de cinci echipe. Două dintre ele au şi declarat că vor în Liga a IV-a, este vorba de Luceafărul Bălan şi Rapid Zimbor.

Bălanul este neînvinsă în 15 etape, în care a înregistrat 10 victorii şi cinci remize, în timp ce la un punct în spate se află Rapid Zimbor. Tot  34 de puncte mai au alte trei echipe, ACS Tihău, Agronova Dragu şi Viitorul Băbeni, iar clasaementul se “rupe” de la locul 5 în joc, în condiţiile în care între Viitorul Băbeni şi Dumbrava Cicmani sunt 4 puncte diferenţă.

Derby din prima etapă la Zimbor

Returul Seriei Est începe tare pentru două dintre pretendentele la primul loc, Rapid Zimbor şi Viitorul Băbeni, care duminică au meci direct, la Zimbor. Cele două grupări au acelaşi număr de puncte, însă Rapid Zimbor stă pe locul 2 în clasament datorită unui golaveraj net superior, în timp ce Viitorul Băbeni se află pe locul 5.

În prima etapă, liderul Seriei Est va juca pe teren propriu cu Cetatea Almaşu, iar tot acasă va evolua şi ocupanta loului 4 – Agronova Dragu, care va urma să întâlnească pe Someşul Letca.

ACS Tihău va începe returul cu o deplasare la Cetatea Buciumi, formaţie care deşi în sezonul trecut a evoluat în Liga a IV-a, acum ocupă abia locul 11. Însă, gruparea condusă de  Ioan Eugen Lazăr şi-a schimbat aproape în totalitate lotul. Să mai spunem că din Seria Est s-a juca deja primul meci din 2019, iar duminică a avut loc restanţa dintre AS Creaca Jac şi Cetatea Almaşu.

Deşi era mai bine clasată, echipa lui Samir Sabou a fost învinsă cu 4 – 2, după ce la pauză scorul era egal, 2 – 2. Din Seria Est ar mai fi de jucat o restanţă, cea dintre Năprădeana Năpradea şi Cetatea Almaşu, care contează pentru etapa a IV-a, însă acest joc nu a fost încă programat.

În Seria Vest, lupta la titlu pare ca şi rezolvată

Dacă în Seria Est, cinci echipe au şanse la prima poziţie, în Seria Vest, pare un retur mai liniştit în privinţa luptei la primul loc. Soarta câştigătoarei şi a echipei care va promova în Liga a IV-a este în mare parte rezolvată, în condiţiile în care liderul Sporting Zalău are un avans de 8 puncte faţă de Voinţa Derşida, ocupanta locului secund.

În plus, gruparea zălăuană s-a întărit în pauza competiţională, cu o serie de jucători care au evoluat şi în eşalonul superior. Ultimul transfer s-a realizat zilele trecute, iar la Sporting Zalău a venit şi Alin Chirilă, golgheterul Seriei Vest, cel care în tur a jucat pentru Gloria Marin.

Chirilă a încercat un salt la Liga a II-a în iarnă şi pentru câteva zile a susţinut probe de joc la UTA Arad. Legat de meciurile din prima etapă, să spunem că Sporting Zalău va juca duminică de la 14.00, pe Stadionul Municipal, cu Stejarul Sîg. Voinţa Derşida, ocupanta locului 2 va juca tot acasă cu Cetatea Valcău, în timp ce AS Venus Giurtelec – formaţie de pe locul 3 – va sta.

Venus Borla se anunţă o “nucă tare” în retur după ce s-a întărit cu jucători de la Nuşfalău şi speră la podium. Deocamdată, echipa lui Mate Tibor se află pe locul 4, iar în prima etapă din retur va juca în deplasare la AS Carastelec.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL