Connect with us

HANDBAL

HC Zalău, al treilea meci la rând pe teren propriu


După două partide grele în Liga Naţională cu fruntaşele SCM Rm. Vâlcea şi Măgura Cisnădie, gruparea de sub Meseş dispută vineri jocul din optimile Cupei României cu Gloria Buzău. Şi această partidă are loc în faţa propriilor fani, astfel că HC Zalău se poate gândi serios la o calificare în sferturi, ultima fază înainte de final-four


Vineri, ora 17.30, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău: HC Zalău – Gloria Buzău

Programul din această perioadă a avantajat-o pe HC Zalău care a susţinut meciuri doar pe teren propriu în ultimele săptămâni. În plus a avut şi o etapă de pauză, având în vedere că CSM Roman s-a retras din campionat.

Şi la final de săptămână, HC Zalău va juca tot în faţa propriilor fani. După două partide grele în Liga Naţională cu SCM Rm. Vâlcea şi cu Măgura Cisnădie,  gruparea de sub Meseş joacă vineri în Cupa României.

În faza optimilor de finală, echipa lui Tadici are parte de un duel cu o nou-promovată, însă Gloria Buzău este o echipă de luat în seamă, care înainte de startul sezonului şi-a format un lot valoros şi a făcut peste 10 transferuri. S-a şi văzut acest lucru, deoarece Gloria a scăpat de grijile unei retrogradări directe şi are şanse mari să evite şi locurile ce duc la baraj.

Deocamdată, atât HC Zalău, cât şi Gloria Buzău lasă la o parte grijile din Liga Naţională şi se concentrează pe partida din optimi, care va avea loc vineri, de la ora 17.30, la Zalău.

Această competiţie nu pare foarte importantă în privinţa lui Gheorghe Tadici, însă HC Zalău are o bună oportunitate de a se califica în sferturi, ultima fază înainte de final-four. Sălăjencele joacă pe teren propriu, acolo unde în campionat au pierdut doar cu CSM Bucureşit şi SCM Rm. Vâlcea şi pare greu de crezut că Gloria Buzău poate da statisticile peste cap, chiar dacă vorbim de un meci în a doua competiţie internă.

HC Zalău s-a calificat în optimi după ce în 16-zecimi a reuşit o victorie cu 36 – 32 în deplasarea de la divizionara secundă Ştiinţa Bacău. În schimb, gruparea din Buzău a avut parte de un duel cu o prim-divizionară, dar a reuşit să câştige cu 33 – 32 în deplasarea de la CSM Slatina.

HC Zalău şi Gloria Buzău s-au mai întâlnit în turul de campionat, iar formaţia buzoiană a câştigat pe teren propriu cu 25 – 24. Cele două grupări se vor mai întâlni şi luna viitoare, pe 25 aprilie, la partida din etapa a XXIII-a, tot la Zalău. Legat de Cupa României să mai spunem că cele opt echipe câştigătoare se vor califica în sferturi, fază care va avea loc pe 31 martie. Final-four-ul Cupei la feminin va avea loc în perioada 19 – 21 aprilie.


Programul optimilor Cupei României:

HCM Slobozia – Dunărea Brăila, vineri, ora 17.00

HC Zalău – Gloria Buzău, vineri, ora 17.30

CSM Tg. Mureş – “U” Cluj, vineri, ora 18.00

Rapid Bucureşti – Gloria Bistriţa, sâmbătă, ora 11.00

CSU Timişoara – CSM Bucureşti, sâmbătă, ora 15.15

Steaua Bucureşti – CSM Galaţi, sâmbătă, ora 16.30

FC Argeş – SCM Rm. Vâlcea, sâmbătă, ora 17.00

Dinamo Bucureşti – Măgura Cisnădie, duminică, ora 11.00


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL