Connect with us

Ştiri din Sălaj

Poliţiştii sălăjeni au aplicat aproape 200 de sancţiuni şoferilor care nu poartă centură


Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, prin structurile rutiere, a demarat acțiunea SEATBELT, în cadrul căreia polițiștii desfășoară activități pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate. În perioada 11 – 17 martie, poliţitşii au aplicat 194 de sancţiuni


Săptămâna 11-17 martie 2019 este dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Seatbelt (acțiunile Poliţiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii maşinii).

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

De la declanşarea acțiunii (11-13 martie a.c.), pe acest segment au fost aplicate 194 de sancțiuni contravenționale.

Controalele se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

De ce este important să porţi centura de siguranţă, oriunde stai în maşină?

Centura de siguranţă are rolul de proteja pasagerii autoturismului, inclusiv şoferul. O funcţie esenţială a acesteia este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât, la momentul impactului, te va ţine nemişcat, în scaunul maşinii, cu spatele drept.

De asemenea, prin purtarea centurii se exclude riscul părăsirii autoturismului în momentul unui impact.

Şoferii pot să transporte minori doar dacă aceştia din urmă poartă centura de siguranţă sau dacă stau într-un scaun special pentru copii, conform legislaţiei în vigoare.

586 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj