Connect with us

Ştiri din Sălaj

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul tragediei din Zalău, în care o fetiţă de 12 ani şi-a pierdut viaţa


Instituţia va porni o ancheta în cazul fetiţei căzute dintr-un microbuz pentru a stabili dacă nu cumva a fost încălcată Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor


În urmă cu trei săptămânii, o tragedie a avut loc în Zalău. O fetiţă de numai 12 ani a căzut dintr-un microbuz şi, din păcate, şi-a pierdut viaţa. Ulterior, în cadrul anchetei s-a stabilit faptul că fetiţa ocupa un loc improvizat în microbuz, pe un taburel.

Şoferul microbuzului, care este şi administratorul firmei de transport, a fost reţinut pentru 30 de zile. Acum, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în acest caz şi va porni o anchetă.

“Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei fetițe care a decedat după ce a căzut dintr-un microbuz. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj