Connect with us

HANDBAL

FOTO. HC Zalău învinge fruntașa Măgura Cisnădie, după un meci încins


Gruparea pregătită de Gheorghe Tadici a reuşit să obţină o victorie importantă în această etapă din Liga Florilor. În “vacarmul” din Sala Sporturilor, sălăjencele s-au impus la şase goluri diferenţă şi s-a îndepărtat pentru moment de zona fierbinte a clasamentului


Luni seara, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău a avut loc disputa dintre HC Zalău şi Măgura Cisnădie, meci contând pentru etapa a XIX-a din Liga Florilor. Pentru acest joc, gruparea de la poalele Meseşului nu a putut conta pe Roxana Szolosi, însă, chiar şi aşa, sălăjencele aveau nevoie de o victorie pentru a scăpa de zona fierbinte a clasamentului.

Meciul a început foarte bine pentru HC Zalău, care s-a instalat la conducerea partidei încă din start, şi, uşor-uşor s-a distanţat pe tabelă, 3 – 1, 5 – 3 sau 7 – 4.  În lipsa Roxanei Szolosi, în rol de “golgheter” şi-a intrat Dana Abed-Kader, cea care a prins tot mai mult curaj şi şi-a ajutat echipa, alături de Cristiana Nica să se distanţeze şi mai mult pe tabelă, 11 – 7.

Pentru acest joc, Măgura Cisnădie a venit la Zalău cu o mică galerie, iar până spre finalul primei reprize, între cele două galerii a avut loc o dispută “timidă”, însă, pe finalul primei reprize avea să se “instaureze” vacarmul în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”.

Prima repriză s-a încheiat în sunetul unui cor de fluierături, după ce Alexandra Severin a primit o minge în plină figură din partea Adei Moldovan, în ultima secundă, fanii Zalăului considerând că a fost o lovitură intenţionată din partea jucătoarei de la Măgura Cisnădie. Iar, pe drumul la vestiare, Ada Moldovan a primit reproşuri chiar şi din partea unui acţionar de la HC Zalău.

Pauza nu a fost suficientă pentru calmarea spiritelor şi “spiritele” au rămas încinse şi în repriza a doua. Astfel, pe teren au avut loc dueluri aprinse, precum şi în tribune. Totuşi, după revenirea de la cabine, jucătoarele Măgurii Cisnădie au intrat mai motivate, iar până în minutul 35, au reuşit să egaleze, scor 16 – 16, lucru ce a iritat şi mai mult spiritele din tribună.

Chiar şi fanii au avut o dispută cu antrenorii de la Măgura Cisnădie, fiind nevoie de intervenţia lui Gheorghe Tadici pentru a aplana conflictul verbal. Mai mult, pentru câteva minute, membrii Galeriei Ultras Boys Zalău au fost evacuaţi din sală.

Tensiunea s-a mai potolit, după ce HC Zalău a reuşit să se desprindă din nou pe tabela de marcaj, graţiei reuşitelor Danei-Abed Kader, care a fost cea mai bună marcatoare a Zalăului în acest meci. Până spre final, sălăjencele au reuşit să obţină o victorie la şase goluri diferenţă, spre satisfacţia lui Gheorghe Tadici, în timp ce sibiencele au acuzat vehement maniera de arbitraj.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 13 martie.


HC Zalău – Măgura Cisnădie 28 – 22 (14 – 11)

HC Zalău: Paula Teodorescu, Raluca Kelemen, Adina Sabău – Dana Abed-Kader (11 goluri), Cristiana Nica (6), Valentina Panici (5), Teodora Popescu (3), Alexandra Severin (2), Andreea Mihart (1), Raluca Irimia, Diana Nichitean, Bianca Berbece, Andrada Mihalcea, Sabrina Lazea, Tatyana Pricop şi Daniela Corban. Antrenor: Gheorghe Tadici

Măgura: Elena Voicu, Mirela Paşca – Ada Moldovan (7 goluri), Oana Ţiplea (4), Oana Apetrei (4), Larissa Da Silva (3), Roxana Gatzel (2), Larissa Araujo (2), Jasna Boljevic, Ionela Simion, Paula Hoha, Denisa Iuga şi Andrada Tomescu. Antrenor: Weber Alexandru


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL