“Zeci de românce au fost reţinute şi audiate de poliţia italiană, în cadrul unei operaţiuni ample, în Veneţia şi zonele învecinate. Fetele, care figurau majoritatea ca angajate la firme şefe, directoare sau manager, erau noaptea escorte”, scrie corriere.it.

De exemplu,  Ramona Mariana Ghiotu – o tânără de 21 de ani din România, figura ca directorul unei companii de construcţii care activează în Veneţia de 20 de ani. De asemenea, Stela Pușcașu – o altă româncă, se afla şi ea la conducerea unei companii de construcţii din Caserta.

Aceeaşi situaţie şi în cazul altor românce, cărora presa italiană le publică numele: Adriana Baciu – managerul unei alte firme de construcţii, Alina Tărăburcă, Simona Trip, Petronela Ambruş, Annamaria Ilie, Geometra Tiliban, Ioana Weber şi lista continuă cu zeci de alte nume.

Anchetatorii italieni invocă un fenomen în cazul fetelor angajate ca şefe sau directori în companiile respective, despre care afirmă că ar fi doar un paravan pentru activităţi ilicite.

Garda Financiară italiană a descoperit că româncele erau angajate legal pe poziţiile respective în firme, dar că ele nu desfăşurau activitatea pentru care erau angajate.

Contractele erau reale, însă motivul pentru care fetele sunt angajate este pentru a obţine acte legale de şedere în Italia, demonstrând că au un loc de muncă stabil şi care le poate asigura un trai respectabil, la o firmă cu vechime în Italia.

Ancheta continuă, presa italiană precizând că ar fi vorba despre aproape 500 de persoane, provenind din Europa de Est, care ar fi beneficiarii unor astfel de contracte.