Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Au transportat ilegal aproape 100 kg de peşte şi s-au ales cu dosar penal


Făptaşii sunt doi bărbaţi în vârstă de 35, respectiv 42 de ani. Mai mult, asupra lor, poliţiştii au găsit şi mai multe unelte de pescuit ilegale


În ultima perioadă, poliţiştii ialomițeni au acționat pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj piscicol, dar și a delictelor silvice, a colectării, transportului şi comercializării a produselor rezultate din activităţi ilegale.

Pe timpul desfășurării activităților specifice, pe raza comunei Sinești, polițiștii au depistat un bărbat de 29 de ani, din județul Argeș, care transporta, cu ajutorul unei autoutilitare, material lemnos de esență salcâm, fără a respecta prevederile legale.

Cel în cauză le-a prezentat polițiștilor un aviz de însoțire în care era înscrisă o cantitate mai mică decât cea transportată, fapt constatat după măsurarea volumului materialului lemnos.

În cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 2.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, diferența de material lemnos constatată fiind ridicată în vederea confiscării.

Totodată, doi ialomițeni de 35, respectiv 42 de ani, au fost depistați de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Urziceni, în timp ce transportau, cu ajutorul unui autoturism, aproape 100 de kg de pește din speciile crap, caras, știucă, somn și șalău, fără a deține documente de proveniență.

De asemenea, în urma controlului efectuat în habitaclul autoturismului, polițiștii au identificat unelte de pescuit tip monofilament, deținute fără drept.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii de infracțiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Pescuit și Vânătoare